Camera Sutra (of de bleekgezichten) (1973)

Alternatieve titel: Camera Sutra

Regie

Scenario

Robbe de Hert, Frans Huybrechts

Release

01-01-1973

Studio

Fugitive Cinema, Cinécentrum NV, Fugitive Cinema-Holland

Duur

95
Filminformatie

Verhaal

Reportage en politiek drama. Een groepje Vlaamse jongens wil op onhandige wijze revolutie maken. In deze debuutfilm van Robbe de Hert wordt het verhaal afgewisseld met documentairebeelden van o.a. de Nationale Feestdag op 21 juli, de anti-atoommars, de bierfeesten in Wieze en de Ijzerbedevaart in Diksmuide.

Cast

Robbe de Hert (Robbe), Dora van der Groen (moeder), P. Jongers (bisschop), Guido Claus (secretaris van de bisschop), Ivo Pauwels (legerofficier), Jos de Hert (Uncle Sam), Rufus J. Bohez (huurling), Jaak Boon (wielrenner), Frieda Pittoors, Fred van Kuyck, Ida Dequeecker, Reinhilde Decleir, Leo Madder, Frans Smolders, Dirk Everaert, Jeanine de Roef, Freddy Beyns, Michel Mazgani, Monique Beyns, Guido van Zieleghem, Paul Verbraeken, Rita Heirman, John van Gestel, Piet Raes, Jose & Maria Torrez, Rudi Torck, Olga Petit-Jean, Jan No, Jacques van den Berghe, Ivo Pauwels, Willy Cambronne, Jacky Adriaansen

Ontstaan

Produktiejaar: 1973.

Prijzen

Grote Ereprijs van de pers op het negende Nationaal Festival van de Belgische Film in Knokke voor het totale oeuvre van Robbe de Hert in 1973. Beste film van de Filmmarathon van Utrecht 1973. 'Mention spéciale' op het Internationaal Filmfestival van San Remo 1973.

Filmuziek

Chapel (diskotheek)

Camera

Guido van Rooy

Montage

Magda Courage, Guido Henderickx

Geluid

Jules Goris, André Boeren, Henk van Aggele