Ibiza, zon en zonde (1969)

Alternatieve titel: Song for Célestine

Regie

Roeland Kerbosch

Scenario

Jan Quackenbush

Release

28-08-1969

Duur

77
Filminformatie

Verhaal

Televisie-reporter Armand Laqueue en zijn cameraman vertrekken voor het maken van een toeristische film naar Ibiza, waar Armand tevens zijn vroegere vriendin Vera hoopt te ontmoeten. Deze is inmiddels getrouwd met Bud, een rijke drugsmokkelaar. De cameraman filmt onvermoed het afleveren van drugs en wordt vermoord. Door diens lijk in Armands kamer te leggen, hopen Bud en een corrupte politiefunctionaris te bewerkstelligen dat Armand het eiland zal ontvluchten. Deze plant de vlucht samen met Vera, wat voor Bud gevaarlijk is, omdat zij te veel weet. Armand wordt door Esther doodgeschoten en onder toeziend oog van Bud en Vicente. Vera neemt haar kind Célestine mee en vertrekt naar Amsterdam. Terwijl ze met Célestine over de Dam loopt, wordt ze aangesproken door een opdringerige televisie-reporter, die haar voor de camera een paar vragen wil stellen. Dat brengt de herinnering aan alles wat ze net achtergelaten heeft in alle hevigheid weer boven, en verbaasd nagekeken door de tv-reporter en omstanders rent ze weg. Het verhaal is gecomponeerd als flash-back vanaf het moment dat ze deze tv-reporter ontmoet.

Cast

Aart Staartjes (Armand Laqueue), Lémin Engel (Vera), Bud Melton Essex (Bud), Vicente Ribas (Vicente, politiefunctionaris), Eugenio Miró (Miró), Leonie de Roos (Esther), Ischa Meijer, Leonie Polak, Bouke Poelstra

Ontstaan

Opnamen gemaakt in de zomer van 1967. Producent Paul Kijzer kreeg financiële problemen (hij ging failliet) en daarna duurde het tot 1969 tot Actueel Film de produktie overnam. Zeer slecht ontvangen film. De film kreeg veel publiciteit door Aart Staartjes, die ten tijde van de uitbreng van de film bij de IKOR werkte. Kosten film: 40.000 gulden. Opbrengst: 35.000 gulden.

Filmuziek

Henk van der Molen