Champagne Rose is dead (1969)

Alternatieve titel: Champagne Rose is dood, Champagne Rose är död

Regie

Calvin Floyd

Scenario

Calvin Floyd

Release

01-06-1969

Duur

86
Filminformatie

Verhaal

De Indonesische maîtresse van Matthews is betrokken in allerlei heroïne-zaakjes die met karate opgelost moeten worden. Het verhaal gaat over een outcast, die een eenzaam gevecht levert tegen de hem belagende maatschappij. Onscrupuleuze belangengroepen en organisaties met een Mafia-achtige inslag houden de man, voor wie rechtvaardigheid en integriteit op de eerste plaats komen, intensief bezig. Als een soort James Bond bestrijdt hij het onrecht en de criminaliteit met alle middelen die hem ten dienste staan. De snoodaard moet in de climax het loodje leggen.

Cast

Francis Matthews (Jason), Ton Lutz (superior), Victor Four (shadow), Phoa Yan Tiong (karate master), Davie Moorman (maîtresse Binji), Peter Reeves (mr. White), Paul Deen (first hood), Wim Wagenaar (second hood), Lucien Scheeres (Champagne Rose), Teruo Kono (second karate master), Jan Nelissen jr. (teenager), Jan Butlin (stewardess), Richard Helvoirt Pel

Ontstaan

Kosten film: 800.000 gulden. De film van de in Zweden woonachtige Amerikaanse regisseur Calvin Floyd was in 1968 gereed gekomen. De wereldpremière vond plaats op de Informationschau (als Zweedse inzending) te Berlijn in juni 1969. In Zweden ging de film op 14 april 1970 in première. In Nederland is de film op 18 juni 1973 door de KRO op televisie vertoond.

Filmuziek

Calvin Floyd

Camera

Tony Forsberg

Geluid

Hans Walter Kramer, Meindert de Goede