Trouwe kameraden (1949)

Regie

Ernst Winar

Scenario

G.B.H. Niestadt

Release

15-02-1949

Duur

77
Filminformatie

Verhaal

Elsje en Henk hebben geen ouders meer en zijn ondergebracht bij Janus Zwengel, een orgeldraaier, die het niet al te breed heeft. De kinderen en hun hond Hector moeten na schooltijd ook meehelpen bij het orgel; zij moeten geld ophalen, waar zij een erge hekel aan hebben. Op een dag wordt hun hond Hector door een hondenmepper gestolen en verkocht aan een rijke dame. Zij heeft een ziek zoontje, Freddy, en die wil graag een hond hebben. Na vele verwikkelingen waarbij Henk, Elsje en Dik (het vriendje van Henk) de hond proberen terug te krijgen, komt alles goed. Freddy vraagt aan zijn moeder of Elsje niet net als Hector bij hem mag blijven als zijn zusje. Elsje wil dat wel als haar broertje Henk ook mag blijven. Dat mag en Freddy wordt gauw weer gezond.

Cast

Elsje Niestadt (Elsje), Douwe Koridon (Henk), Sylvain Poons (Janus Zwengel), Henny Schouten, Jules Verstraete, Alex de Meester, Eduard Palmers, Frits Schakels, Coby Ridder

Ontstaan

Buitenopnamen gemaakt in Amsterdam, Loosdrecht en op de Veluwe (Spakenburg). Er is acht maanden aan de film gewerkt. Keuringsdatum: 7 maart 1949.

Camera

G.B.H. Niestadt