Avonturen van Pietje Bell, De (1964)

Alternatieve titel: Pietje Bell, de straatjongen van Rotterdam

Regie

Henk van der Linden

Scenario

Henk van der Linden

Release

26-03-1964

Duur

85
Filminformatie

Verhaal

Jeugdfilm. Pietje Bell, de befaamde Rotterdamse jongen, gaat op kippenjacht samen met zijn kornuiten Peentje en Engeltje, maar zij worden achtervolgd door een agent, die hen -ondanks de protesten van tante Cato- voor de commissaris leidt. Pietje en zijn vriendjes weten zich eruit te praten. Pietje voert met zijn vrienden Peentje en Engeltje een circusvoorstelling op, die door brand wordt verstoord doordat een van Pietje's trucs verkeerd uitpakt. Pietje en zijn vrienden blussen met gevaar voor eigen leven het vuur, maar durven niet naar huis. Ze belanden in een oude schuit, waarin twee dieven gestolen goederen verstoppen. De jongens slagen erin om het tweetal te overmeesteren en aan de commissaris af te leveren. Moe en gelukkig gaan de vriendjes naar huis.

Cast

Jeu Consten (Pietje Bell), Thea Eyssen (tante Cato), Cor van der Linden (Engeltje), No Bours (vader Bell), Lies Bours (moeder Bell), Michel Odekerken (meester Fuik), Hub Consten (commissaris van politie), Frits van Wenkop (Klok), Herman Lutgerink (Teun), Toon van Loon (een kruier) (de drogist) (kapper Wip), Jos van der Linden, Hans Bost (Peentje, de vriend van Pietje), Peter Bost (gewichtsheffer in circus), Harry Bost (ophaler halters en gewichten van bühne)

Ontstaan

Opgenomen in 1963. Medespeler Hans Bost in 2000 over de film: "En de grootste schok voor mij (in de film speelde ik Peentje, de vriend van Pietje) bij de première in Hoensbroek was mijn stem. Van der Linden had met een Rotterdamse jongen mijn stem nagesynchroniseerd! We spraken thuis geen Limburgs. En daarom deugde mijn stem niet voor deze film, een vreemde gewaarwording." 284.020 bezoekers.

Filmuziek

Henk van der Linden

Kleur

Kleur