Stranding! (1960)

Alternatieve titel: S.O.S. Equador!

Regie

Louis van Gasteren jr.

Scenario

Louis A. van Gasteren

Release

05-02-1960

Duur

87
Filminformatie

Verhaal

Een bende internationale gangsters smokkelt een koffer bankbiljetten aan boord van de 'Ecuador'. Een vrouwelijk bendelid, dat overigens een geraffineerd plan heeft uitgedacht om in het bezit te komen van het geld, zal zich over de koffer ontfermen. Het schip loopt tijdens een zware storm op de kust van Terschelling, zodat het plan gevaar loopt. De bendeleden zinnen op mogelijkheden de koffer uit het schip te halen. Dit gelukt, maar aan het eind komen de schurken, die menen de overwinning behaald te hebben, bedrogen uit.

Cast

Josephine van Gasteren (Irma Hacke), Henk Bruins (Dr. Hacke), Wim Wennink (Paul Brandt), Lex Goudsmit (Le Patron), Jan Bakker (Lucas), Eng Gin Tjee (Fong), Louis van Gasteren (reder), Yge Draaisma (zeevaartscholier), Jos Fillery

Ontstaan

STRANDING werd tijdens een filmweek in Den Haag in 1957 voor het eerst vertoond. Drie jaar later kwan een ingrijpend bewerkte versie pas in de bioscopen. Josephine van Gasteren is de zuster van de regisseur. Kosten film: 300.000 gulden. Opbrengst: 10.000 gulden.

Filmuziek

Else van Epen-de Groot