Vier rakkers en een oude jeep (1959)

Alternatieve titel: geheim van de oude molen, Het, Tarza, de wonderhond

Regie

Henk van der Linden

Scenario

Henk van der Linden

Release

24-12-1959

Duur

120
Filminformatie

Verhaal

Jeugdfilm. Slagzin: Een film vol kolder en kattekwaad. Een arme schoenmaker, oom Joris, erft een boerderij, waar hij naar toe trekt met zijn vrouw Marie, zijn dochtertje en een heel stel jonge vrienden, die in de vakantie oom Joris gaan helpen. Er bestaan echter plannen om op de grond van de boerderij een nieuwe mijn te bouwen en daarom wil de hebzuchtige makelaar Bol oom Joris dwingen de boerderij te verkopen. De aflossing van een hypotheek en een stel boeven zullen hierbij helpen. Maar wat de boeven ook verzinnen; ontvoering, diefstal, het mislukt en oom Joris en tante Marie behouden de boerderij. Makelaar Bol is verslagen.

Cast

Jos van der Linden (Joske), Nico Kwerreveld (Nico), Tonny van Schendel (de dikke), Sjaak Franken (Sjaakie), Thea Eyssen (tante Marie), Michel Odekerken (oom Joris), Frits van Wenkop (zigeuner), Miep Biessen (Truus), Hub Consten (notaris), Victor Kicken (de huurbaas), Jessy Schmeits (Jessy), Jos Pijls (Jos), Wim van der Weide (Wim), Johnnie Custers (Johnnie), Tarza, Duitse herdershond van Frits van Wenkop (de hond), Silver (het paard)

Ontstaan

Jos van der Linden is de dochter van de regisseur. Oorspronkelijk was deze film bedoeld als twee opvolgende delen van elk negentig minuten met als werktitels HET GEHEIM VAN DE OUDE MOLEN en TARZA, DE WONDERHOND. Later werd besloten, om verhuurtechnische redenen, beide delen te combineren en als één film uit te brengen.

Filmuziek

Henk van der Linden

Kleur

Kleur