Trouwe kameraden (1957)

Alternatieve titel: Tarza de wolfshond

Regie

Henk van der Linden

Scenario

Henk van der Linden

Release

09-08-1957

Duur

80
Filminformatie

Verhaal

Jeugdfilm. Jan, een weesjongen, komt in het huis van een norse, onvriendelijke boer. Zijn enige troost is een prachtige hond, die echter veel te verduren heeft van het boosaardige neefje Klaas. Op een zekere dag komt Jan op het spoor van een paar gevaarlijke boeven, die de streek onveilig maken. Zij willen namelijk een dijk opblazen, waardoor de oogst van de boeren zal mislukken. Op die manier komen zij goedkoop aan grond. Jan weet het plan te verijdelen, samen met zijn hond. Hij loopt echter zelf verwondingen op. De berouwvolle oom neemt zich dan voor beter voor de jongen te zorgen.

Cast

Martin Heijnekamp (Jan), Giel Backbier (oom), Thea Eyssen (tante), Frans Franssen (neefje Klaas), Willem Marwa, Leo Mullers, Nico Kwerreveld (kampeerders), Dirk Capel, Frits van Wenkop (schurken), Buck Stevens (molenaar), Jos van der Linden (Joske), Tarza, Duitse herdershond van Frits van Wenkop (Tarza)

Ontstaan

De oorspronkelijke titel TROUWE KAMERADEN is later veranderd in TARZA DE WOLFSHOND, omdat de film onder de eerstgenoemde titel niet liep (en er was al een film met de titel TROUWE KAMERADEN van Ernst Winar), hoewel de recensies goed waren.

Filmuziek

Henk van der Linden