Club van de zwarte panter, De (1950)

Regie

P.R. Sasse van IJsselt

Scenario

P.R. Sasse van IJsselt, Nel Smit

Release

16-11-1950

Studio

Brabantfilm-Studio

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Jeugdfilm. Jan durft het als 'De zwarte panter' met zijn kornuiten aan om een smokkelbende te bestrijden. Vele gebeurtenissen, waaronder een overval op een trein, het droppen van smokkelwaar uit een vliegmachine, worden getoond.

Cast

Jan Zwanenberg (Jan Rijnders, de zwarte panter), H. Hollewijn (vader Rijnders), H. Werkhoven (ome Gerrit), L. van Diemen (Mingels) Rinus Brandse, Jan Smolenaars, Dolf del Prado, Henk Heshof, Loeki Bloemers, Wijnand Groot, Roon Suykerbuik (clubleden), mevrouw Jansen (moeder Rijnders), mevrouw Brusse (moeder Dijkstra), P.R. van Sasse van IJsselt (pater Raymond)

Ontstaan

Het Don Bosco huis in Leiden heeft deze film zelf vervaardigd, omdat een grote behoefte bestaat aan goede jeugdfilms, maar geen aanbod is van moreel, psychologisch en pedagogisch verantwoorde films. Het verhaal werd gemaakt door de directeur van het Don Bosco huis. De spelers zijn jongens die in het Don Bosco huis zijn opgenomen; dat zijn jongens die om een of andere reden onder de zorgen van de Stichting Katholieke Sociale Jeugdzorg zijn gesteld.

Aan de film werd medewerking verleend door o.a. het Academisch Ziekenhuis te Leiden, de Nederlandse Spoorwegen en het politiecorps van Noordwijk. Keuringsdatum: 16 november 1950.

Filmuziek

E. van Epe-de Groot

Camera

D.C. Koekenberg

Geluid

J. Vogelensang