Hypocrites, The (1926)

Alternatieve titel: Farizeeërs

Regie

Charles Giblyn

Scenario

Charles Giblyn

Release

31-12-1926

Studio

Granger-Binger Film

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Henry Wilmore roept zijn zoon Lennard terug naar Engeland om te trouwen met Helen Plugenet, een erfgename, om zo het familiekapitaal te behouden. De zwangere Rachel Neve, een vrouw die Lennard in Volendam heeft ontmoet, gaat ook naar Engeland toe. Lennard had namelijk beloofd om met haar te trouwen. Mevrouw Wilmore ontmoet haar en overtuigt haar om voorlopig weg te gaan. Rachel wordt ziek. Dominee Edgar Linnell hoort haar verhaal en probeert Lennard schuld te laten bekennen. Zijn ouders willen echter dat hij blijft ontkennen. Uiteindelijk geeft Lennard zijn fout toe en vertelt haar dat hij van haar houdt en dat hij gedaan heeft wat hij gedaan heeft door de druk van zijn ouders.

Cast

Sydney Paxton (Henry Wilmore), Gertrude Sterroll (zijn vrouw), Mary Odette (Rachel Neve), Harold French (Lennard), Lilian Douglas (Helen), Roy Travers (Sir John Plugenett), William Hunter=Willem Hunsche (Everard Daubeny), Bertie White (Audrey Viveash), Wyndham Standing (Edgar Linnell), Vera Hargreve=Vera van Haeften (zijn vrouw), Esther de Boer-van Rijk, Carl Tobi, Juliètte Roos

Ontstaan

Voor de Amerikaanse markt vervaardigde film. De opnamen werden voor een deel in Volendam gemaakt.

Deze film is samen met THE LION'S MOUSE, na de dood van Maurits Binger in april 1923, in handen gekomen van Alex Benno.

Voor zover is na te gaan heeft THE HYPOCRITES uit 1923 pas op 31 december 1926 zijn Nederlandse premi*re in de Haagse Passage-Bioscoop beleefd. In de misleidende reclames werd slechts de naam van Esther de Boer-van Rijk genoemd, die een piepklein rolletje speelde.

In Engeland in februari 1923 voor het eerst vertoond.

Camera

Feiko Boersma