Only you (2023)

Regie

Jonathan Elbers

Scenario

Anna Pauwels

Release

10 augustus 2023

Producent

Marcel de Block, Tom de Mol

Duur

92 minuten
Filminformatie

Verhaal

Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Niet in staat weerstand te bieden aan de enorme aantrekkingskracht, geven ze zich volledig over aan elkaar. Even bestaan hun plannen en de rest van de wereld niet meer; er is alleen nog maar die ander. Beseffend dat niets vanaf nu meer hetzelfde zal zijn, worden hun levens nogmaals compleet op zijn kop gezet wanneer Elisabeth ontdekt welk groot geheim Arthur met zich meedraagt.

Cast

Claire Bender (Elisabeth), Egbert Jan Weeber (Arthur), Jennifer Welts (Anne), André Dongelmans (Harold), Monic Hendrickx (moeder Elisabeth), Peter Paul Muller (vader Elisabeth), Myrthe Burger (Judith), Ergun Simsek (Mussie), Alexander de Bruijn (Jens), Joep Vermolen (Thomas), Michael de Roos (Pieter), Abe Dijkman (Frederik), Joeri de Jong (pianist)

Ontstaan

Kijkwijzer: 12 jaar (seks, geweld, grof taalgebruik).

Pers

Joost Broeren-Huitenga op Parool.nl op 9 augustus 2023: "Only You bewaart alle Grote Emoties voor het laatst Het romantische Only You wordt in de slotakte toch nog even een melodrama en drijft op de chemie tussen Claire Bender en Egbert-Jan Weeber. (...) "De film jast er in het laatste kwartier ineens nog heel veel grote emoties doorheen, die wel aangrijpen maar ook wat gehaast voelen. Juist ook vergeleken met het eerste uur, dat loompjes voortkabbelt op het ritme van deze zomerse, eindige verliefdheid."

Berend Jan Bockting op Volkskrant.nl op 9 augustus 2023: "(...) De onvermijdelijke seksscènes zijn geen opvulling en ze worden ook niet afgekapt als ze net op gang komen. Integendeel. Seks schetst de ontwikkeling tussen beide hoofdpersonages, van een tikje verbaasd en aftastend tot onbeschaamd vurig. (...) Zelfs als de film na enige tijd op onvervalst tranentrekkerterritorium belandt, met een centrale rol voor de Yazoo-klassieker Only You, blijft de film smaakvol en oprecht."

Filmuziek

Alexander Reumers

Camera

Joost Rietdijk

Montage

Joost van de Wetering

ProdDesign

Nora van der Steeg

Distributeur

Dutch Filmworks

Bioszalen

68 bij première

Kleur

Kleur
Trailer