Leeuw en de muis, De (1923)

Alternatieve titel: lion's mouse, The, Vrouwenlist, listige vrouw, Een

Regie

Oscar Apfel

Release

25-04-1923

Studio

Granger-Binger Film

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Olga Beverley steelt waardevolle documenten van Justin O'Reilly, een Secret Service Agent. Als ze dat niet zou doen zou haar broer Stephen vermoord worden door een geheime organisatie. Ze ontmoet Dick Sands en trouwt met hem. Via haar nicht Clo, bijgenaamd Muis, krijg Olga de documenten bij de geheime organisatie. Als ze blanco blijken te zijn, moet ze de echte in handen krijgen anders zal haar broer alsnog gedood worden. Het lukt Muis om de echte papieren in handen te krijgen. En nadat Olga's parelketting door de geheime organisatie is gestolen, weet Sands Olga's broer te redden en met hulp van O'Reilly weet Muis de criminelen te pakken te krijgen. Hierna besluiten Muis en O'Reilly te gaan trouwen.

Cast

Wyndham Standing (Dick Sands), Rex Davis (Justin O'Reilly, Secret Service Agent), Marguerite Marsh (Olga Beverley), Mary Odette (Clo Riley, ook Muis genoemd), Carl Tobi (Stephen), Greta Lolo-Braakensiek (moordenares van Petersen), Willem van der Veer, Roy Travers, Cor Smits

Ontstaan

Over Nederlandse vertoningen van DE LEEUW EN DE MUIS is niets bekend. Misschien is het Alex Benno, die de film in handen kreeg na de dood van Maurits Binger in april 1923, wel gelukt om de film in enkele provinciesteden vertoond te krijgen, maar daaraan besteedden de vakbladen in elk geval geen aandacht.

In Engeland is de film in mei 1923 voor het eerst vertoond.

Vermiste film.

Camera

Feiko Boersma, Jan Smit, Mack van Lier