All inclusive

Regie

Ariëlle Webster

Scenario

Dorien Goertzen, Richard Kemper

Producent

Michiel Bartels, Frank Groenveld, Tibor Lukács, Caspar Wenckebach, Wilco Wolfers

Duur

115 minuten
Filminformatie

Verhaal

Wanneer Jacco (Tibor Lukács) en Sylvie (Jennifer Hoffman) met hun dochter Loïs (Aiko Mila Beemsterboer) en zoon Bink (Bing van Son) besluiten op vakantie te gaan in een All Inclusive resort, wordt hun al wankele huwelijk zwaar op de proef gesteld. Wanneer Sylvie bij aankomst aan Jacco meldt dat ze een ‘pauze’ wil inlassen kan Jacco dit, te midden van zijn midlife crisis, maar moeilijk accepteren. Binnen de paradijselijke All Inclusive cultuur zal Jacco de confrontatie moeten aangaan met zijn vastbesloten vrouw, zijn puberende kinderen maar vooral zijn grootste struikelblok, zichzelf.

Cast

Tibor Lukács (Jacco), Jennifer Hoffman (Sylvie), Aiko Beemsterboer (Loïs), Bing van Son (Bink), Frank Lammers (Frans), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Serge), Jochum ten Haaf (Bob), Manoushka Zeegelaar Breeveld (Mercedes), Thijs Boermans (Rogee), Sara Afiba (Jackie), Tine Cartuyvels (Anne Fleur), Sheila Payne (Luisa)

Ontstaan

Kijkwijzer: 12 jaar (drugs, grof taalgebruik).

Pers

Fabian Melchers op Telegraaf.nl op 15 maart 2023: "(...) Gezinsleden die zichzelf tegen beginnen te komen, ieder op hun eigen manier. De plotwendingen die daarvoor nodig zijn, voelen soms een beetje flauw en vergezocht. Tegen het einde begint het toevalletjes te regenen. En toch heeft deze tragikomedie iets oprechts en sympathieks. Regisseur Aniëlle Webster (Huisvrouwen bestaan niet) schakelt niet alleen soepel tussen grap en ernst, maar heeft ook genoeg aandacht voor alle vier de hoofdpersonen. De fijne cast maakt daar dankbaar gebruik van."

Berend Jan Bockting in 'de Vokskrant' op 15 maart 2023: "(...) De film neemt de clichés van dit oer-Hollandse genre mee op vakantie zonder er iets nieuws of spannends mee te doen. (...) De lat ligt vermoeiend laag: hoogtepunt is een zwemscène waarin Jacco zijn mannelijkheid wil bewijzen tegenover de gespierde dokter op wie Sylvie een oogje heeft."

Gudo Tienhooven op AD.nl op 15 maart 2023: "(...) De scenaristen (onder wie Richard Kemper van het cabaretduo Veldhuis en Kemper) gingen voor zowel een typische ‘romkom’ als een relatiedrama dat durft te schuren. Geen van die versies komt echt uit de verf. De humor is te flauw en de wereld van All Inclusive bestaat nauwelijks uit grijstinten. Dus: mannen zijn onbeholpen sukkels, vrouwen onbegrepen lijdende voorwerpen."

Erik Jonk op Metronieuws.nl op 15 maart 2023: "(...) Jammer dat de bedenker van de film zelf, Tibor Lukács, in zijn spel niet helemaal uit de verf komt (we hebben veel beter van hem gezien, dus jammer). Jennifer Hoffman en de jonge Bing van Son zijn ‘gewoon prima’. Aiko Mila Beemsterboer laat af en toe haar bijzondere klasse zien. (...) Zeker leuk is Frank Lammers als resort-gast. Zijn aandeel is niet heel groot, maar hij zorgt in ieder geval op zijn welbekende manier voor die korte hilarische momenten. Hoe hij het personage van Matthijs van de Sande Bakhuyzen slechts twee tellen imiteert, daar kun je de slappe lach van krijgen. In een andere scene is Lammers slechts beeldvulling, maar de wijze waarop hij met ongeïnteresseerde ‘bakkes’ een kinderwagen heen en weer zit te wiegen, is heerlijk. Dat bij elkaar opgeteld maakt All Inclusive natuurlijk geen topfilm. Voor een avondje ongedwongen bioscoop kun je bij deze titel verder prima terecht."

Filmuziek

Laurens Goedhart, Fons Merkies

Camera

Aage Hollander

Montage

Bas Icke

ProdDesign

Robert van der Hoop

Kostuums

Ingrid Schagen, Lynn van Eck

Grime

Bianca van der Steen

Distributeur

WW Entertainment

Bioszalen

118 bij première

Kleur

Kleur
Trailer