Feest van tante Rita, Het (2022)

Regie

Dennis Bots

Scenario

Ernst Gonslag

Release

21 december 2022

Producent

Arnan Samson, Bas Wesseling

Duur

80 minuten
Filminformatie

Verhaal

Het Feest van Tante Rita is een vrolijke bioscoopfilm voor de hele familie, met alle bekende hits van de Minidisco (zoals Tsjoe Tsjoe Wa, Coco Loco en Dans met Tante Rita) over het allergrootste dansfeest van het jaar. Theo en Lulu gaan op vakantie naar de camping en hopen op een uitnodiging voor Het Feest van Tante Rita. Op de camping aangekomen heeft moeder Chanelle (Edsilia Rombley) een mooie verrassing; ze zijn uitgenodigd! Maar de weg naar het feest is niet zonder obstakels: met de familie auto kan niet gereden worden en er is een leeuw ontsnapt uit de dierentuin. Eenmaal onderweg worden Theo en Lulu ook nog eens gedwarsboomd door Vwo (Piet Tomassen) en zijn persoonlijke chauffeur Remco (Edo Brunner), omdat Vwo de danswedstrijd wil winnen. Kan Frank Vonk (Ridder van Kooten) de leeuw in het Tsjoe Tsjoe Wa bos vangen en lukt het de bijziende buschauffeur (Najib Amhali) om Theo en Lulu op tijd bij het dansfeest te krijgen?

Cast

Najib Amhali (buschauffeur), Edsilia Rombley (moeder Chanelle), Ridder van Kooten (Frank Vonk), Edo Brunner (Remco), Pim Muda (vader Jan), Lucretia van der Vloot (tante Rita), Jack van Gelder (klant winkel/verslaggever), Tooske Ragas (reporter), Esther Mbire (Lulu), Sil van der Zwan (Theo), Piet Tomassen (Valentijn Wilhelmus Olivier), Channah Hewitt (de Mattie), Remi de Smet (de Matties), Lonneke van Krimpen (de Matties), Lucas van den Elshout (aankondiger danswedstrijd), Marcela Rocha (aankondiger danswedstrijd)

Ontstaan

Minidisco is bekend van meerdere kinderliedjes, die zijn gemaakt voor bijvoorbeeld animatie op vakantieparken of kinderdagverblijven. De Minidisco werd bedacht door tekstschrijfster Didi Dubbeldam en muzikant Jan van der Plas. De dansliedjes voor peuters en kleuters en de bijbehorende animatiefilmpjes vonden hun weg naar YouTube en TikTok, waar het aantal views zelfs de miljard oversteeg. Ook kwamen er campingshows en theaterprogramma’s. Inmiddels kent het concept versies in meerdere talen.

Grotendeels opgenomen bij Vakantiepark Beerze Bulten.

Edsilia Rombley speelt de hoofdrol in de nieuwe kinderfilm Het Feest van Tante Rita. "Vroeger keek ik al naar films waarin gedanst en gezongen werd en het is echt een droom die uitkomt om nu zelf een rol in een muzikale film te mogen spelen", zegt Edsilia over haar eerste grote filmrol.

De beoogde première was 28 september 2022.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Camera

Goof de Koning

Montage

Bas Wesseling

Grime

Rianne Bakker

Distributeur

WW Entertainment

Kleur

Kleur
Trailer