Casa Coco (2022)

Regie

Bob Wilber

Scenario

Maria Goos, Peter Römer

Release

10 november 2022

Producent

Frank Groenveld, Lucio Messercola

Duur

88 minuten
Filminformatie

Verhaal

De Rotterdamse Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. De Rotterdammers uit haar eigen kennissenkring komen graag langs voor een heerlijke vakantie met elkaar. Dit najaar ook Pleun’s jeugdliefde Toon die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt om zijn problemen onder de Antilliaanse zon te doen vergeten. De twee ex-geliefden hebben elkaar jaren niet gezien. Doordat Pleun uit het niets 50 jaar geleden Toon verliet en naar Bonaire vertrok, valt Toon van het ene probleem weer terug in het andere. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caraïbische zon?

Cast

Gerard Cox (Toon), Joke Bruijs (Pleun), Gijs de Lange (Johan), Loes Luca (Paula), Richard Groenendijk (Ronald), Frederique Spigt (Geertrui), Katja Schuurman (Coco), Oscar Aerts (Carlos), Tania Kross (Bonnie), Pamela Teves (Juliette), Chris Tates (Hugo), Bruni Heinke (Marie), Carolien van den Berg (Magda), Mike Libanon (Theo), Nerah Dundas (Wendy)

Ontstaan

Showbizzkoppel Joke Bruijs en Gerard Cox vertolken de hoofdrollen in Casa Coco. Joke en Gerard waren in het echte leven ook 10 jaar lang met elkaar getrouwd, dus geliefden spelen in Casa Coco voelt voor hen vertrouwd. Het is ook niet de eerste keer dat zij samen op het witte doek te zien zijn, ze waren namelijk eerder te zien in de tvserie ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’. Voor de overige castleden hebben de producenten gezocht naar onder andere (Rotterdamse) humor en chemie.

Pers

Remke de Lange op Trouw.nl op 10 november 2022: "Van grauw Rotterdam naar zonnig Bonaire. De romkom Casa Coco heeft weinig meer pretenties dan een groepje seniore bleekneuzen naar een exotische omgeving verplaatsen en wat milde avonturen voor ze uitzetten. Het werkte in de Britse The Best Exotic Marigold Hotel. Het werkt ook best aardig in deze komedie. (...) Casa Coco levert het simpele plezier op te kijken naar energieke coryfeeën. En dan zitten Bruijs en Cox nog samen op een waterscooter ook."

Hanneke van Houwelingen op AD.nl op 9 november 2022: "(...) Hoewel de verhaallijn vrij dun is, zal ook de niet-Rotterdamse kijker ontroerd worden door de zoektocht naar liefde op oudere leeftijd. Mooie bijrol wordt gespeeld door de in mei overleden Gijs de Lange, die een man met dementie speelt en zich soms realiseert dat zijn geheugen langzaam wegglipt. De jonge bijfiguren (Katja Schuurman, Tania Kross en Oscar Aerts) die het pension willen redden van de ondergang hadden we kunnen missen, maar de Rotterdamse humor maakt veel goed. Om met Cox te spreken: Hij is fijn!"

Camera

Max Maloney

Montage

Michelle Hofman

ProdDesign

Nora van der Steeg

Distributeur

WW Entertainment

Bioszalen

116 bij première

Kleur

Kleur
Trailer