Club van Sinterklaas en de race tegen de klok, De (2022)

Regie

Martijn Koevoets

Scenario

Martijn Koevoets, Job Bovelander, Beryl van Praag, Bart Cooreman

Release

12 oktober 2022

Producent

Marcel de Block, Michael van Beers, Marin van den Berg

Duur

73 minuten
Filminformatie

Verhaal

In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en ZoŽ en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Cast

Wilbert Gieske (Sinterklaas), Beryl van Praag (Testpiet), Anouk de Pater (Danspiet), Job Bovelander (Coole Piet), Fred van Kuijk (opa Hans), Lucas Reijnders (Pietje Fernando), JuliŽtte van de Weerdt (ZoŽ), Roman George Wharton (Finn), Tim Oortman (Bakpiet), Britt Dekker (Britt Dekker), Lavezzi Rutjes (Lavezzi Rutjes), Nathan Rutjes (Nathan Rutjes), Rienus Krul (postbode), Any Dale's Iko (het paard van Sinterklaas), Eve (Eve)

Ontstaan

De elfde bioscoopfilm van de populaire club. Alle tien de vorige films werden een groot succes en behaalden een Gouden Film award.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Camera

Jorrit Garretsen

Montage

Ellemieke Middelhoff

Kostuums

Eve Velthuijzen

Distributeur

Dutch Filmworks

Bioszalen

116 bioscoopzalen bij première

Kleur

Kleur
Trailer