Misfit : The switch (2022)

Regie

Erwin van den Eshof

Scenario

Ernst Gontag, Erwin van den Eshof

Release

5 oktober 2022

Producent

Jeroen Koopman, Thomas Wolff

Duur

80 minuten
Filminformatie

Verhaal

Noah (Stefania) maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Alles lijkt te werken, tot ze op het Hoogland als Misfit wordt bestempeld. Lukt het haar ondanks haar geheim een Misfit squad te vinden en alsnog mee te doen aan Dance United, dé danswedstrijd voor scholen?

Cast

Stefania Liberakis (Noah), Kimberley Agyarko (Jessey), Denyell de Waal (Felix), Djamila (Julia), Bettina Holwerda (directrice Lieshout), Rienus Krul (Theodore), Giselle Orlandi (Sarina), Felice Poppeliers (Li-Ann), Fenna Ramos (Esmée), Ricky Sheridan (Axel), Timor Steffens (presentator), Duncan Tromp (Haley), Kes van den Broek (Flo), Nienke van Dijk (Tara), Anique Willemsen (Destiny), Roosmarijn Wind (Olivia), Thijs Lindhout (verhuizer), Tim de Blaeij (verhuizer), Alessio de Martino (vlogger)

Ontstaan

Vierde Misfit-film.

Pers

Kidsweek.nl op 9 oktober 2022: "(...) De verwisseling van de vriendinnen is in het begin even verwarrend. Kijk je nu naar Noah of naar Jessey? Maar heb je dat eenmaal door, dan word je snel meegenomen in de avonturen van Jess.. eh Noah. Misfit The Switch is smullen voor de fans van de filmreeks. Alles is weer even vertrouwd. Er is een populaire meidengroep, de misfits horen er weer niet bij en het Hoogland is creatief als altijd. De film is daardoor eerst wat voorspelbaar. Maar uiteindelijk is de ontknoping toch weer spannend."

Bert Hertogs op Concertnews.be op 6 oktober 2022: "(...) Wat ons al een tijd opvalt, is het hoge aantal strafbare inbreuken die gepleegd worden in de serie. Het risico dat ons mansplaining verweten kan worden, nemen we er graag bij als we onderstaande opsommen en de jonge kijkers daar toch even op willen wijzen vermits Misfit dat verder nergens lijkt te hoeven doen. 1. Identiteitsfraude Jessey en Noah doen in Misfit The Switch aan identiteitsfraude. Ze nemen elkaars naam en gewoontes over. Je officieel voordoen als iemand anders is strafbaar. 2. Vrijheidsberoving Zowel in Misfit The Switch als in een van de eerdere films worden jongeren een tijdlang opgesloten op school. In deze prent gebeurt dat in de kleedkamer. Niemand, behalve uiteraard de politie en een rechter, heeft het recht om iemand van zijn vrijheid te beroven. Wie dat wel doet, is strafbaar. 3. Diefstal In Misfit The Switch stelen Noah en haar Misfit-vrienden de sleutel van het kantoor van directrice Lieshout (Bettina Holwerda). Dat is strafbaar. 4. Wachtwoord kraken Noah kraakt het wachtwoord van Lieshout om zo illegaal toegang te krijgen tot haar laptop. Dat is inbraak en dus strafbaar. 5. E-mails van een ander lezen Vervolgens kan Noah de mails lezen van haar directrice. Dat is een schending van het briefgeheim, een schending van de privacy. (...) Dat Noah niet meer naar het Hoogland College kan en mag gaan omdat ze drie straten verder is verhuisd en dan naar een andere school moet (afhankelijk dus van waar je woont word je een school met zijn specialisatie toegewezen), is gewoon compleet van de pot gerukt als uitgangspunt."

Bioszalen

125 bioscoopzalen bij première

Kleur

`K
Trailer