Hart op de juiste plek (2022)

Regie

Bob Wilbers

Scenario

Anya Koek, Wijo Koek

Release

18 augustus 2022

Duur

84 minuten
Filminformatie

Verhaal

In de romantische komedie Hart op de juiste plek zien we hoe de jonge en succesvolle Eve (Stijn Fransen) een baan heeft als freelance trendwatcher en samenwoont met haar knappe vriend Ricardo (Jasper Demollin) in de grote stad. Als ze erachter komt dat Ricardo vreemdgaat met zijn bazin Anthea (Tanja Jess), wijst ze hem de deur. Er is echter één probleem: het is zijn huis, dus Eve staat op straat. Ze trekt tijdelijk in bij haar beste vriendin Rebecca (Fenna Ramos), maar in de kleine studio hebben ze amper privacy. Ze gaat fanatiek op zoek naar een eigen woning, maar helaas blijkt al snel dat de woningen in en rondom de stad onbetaalbaar zijn. Ze is genoodzaakt tijdelijk terug te keren naar haar ouderlijk huis in het dorpje Zeilne om bij haar moeder Kristien (Irene Moors) in te trekken. Het is het begin van een trip down memory lane met oude vrienden, haar jeugdliefde Luuk (Jan Versteegh) en een familieruzie die na jaren nog steeds rondgaat in het dorp. Wanneer ze een vaste baan aangeboden krijgt mét penthouse in de stad en Ricardo haar bovendien smeekt om terug te komen, moet ze kiezen: op welke plek ligt haar hart nu écht?!

Cast

Stijn Fransen (Eve), Jan Versteegh (Luuk), Jasper Demollin (Ricardo), Irene Moors (Kristien), Fenna Ramos (Rebecca), Sietske van der Bijl (Natasja), Tanja Jess (Anthea), Merijn Oerlemans (Huib vd Morstel), Juvat Westendorp (Denzel), Chris Tates (Frederik), Tim Oortman (Theo Kneppers), Patrick Martens (Giel), Stef de Reuver (Leo), Arthur Harshagen (makelaar), Miranda Bergen (kassière), Devon Donovan (Ties), Henny Huisman (eigenaar appartement), Coby Timp (Margje), Maurits Hazeleger (hypotheekadviseur), Ibbi Koroma, Daan van Gent (Arend Kneppers)

Ontstaan

Opgenomen in onder andere Rotterdam (eind april 2022) en Woudrichem.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden (grof taalgebruik).

Pers

Kevin Toma op Volkskrant.nl op 17 augustus 2022: "Ja hoor, alweer een Nederlandse romkom met het woordje ‘hart’ in de titel. Trendwatcher Eve (Stijn Fransen) maakt het uit met haar ontrouwe vriend Ricardo (Jasper Demollin), maar vergeet in Hart op de juiste plek dat hun centraal gelegen Rotterdamse top-appartement niet van haar is, maar van hem. Vanwege de krapte op de woningmarkt trekt ze weer in bij haar moeder (Irene Moors), in het knusse Brabantse dorp uit haar jeugd waar ze blijkbaar al een jaar of tien niet meer is geweest. Waar familievetes en pasgeboren kalfjes de sfeer bepalen, de kerkklok symbolisch zwijgt en Eve’s jeugdliefde Luuk (Jan Versteegh) taxi rijdt in een oldtimer. Wat een slappe, smakeloze hap, van de irritante personages en voorspelbare verhaalwendingen tot het karikaturale contrast tussen stad en platteland."

Guido Tienhoven op AD.nl op 17 augustus 2022: "(...) En Hart Op De Juiste Plek behandelt in meer dan één opzicht zijn publiek als kleuters; in deze film van amper een uur en een kwartiertje zitten zelfs flashbacks naar situaties die we nog geen 5 minuten daarvoor zagen. Regisseur Bob Wilbers maakte in een paar jaar tijd Casa Coco met Gerard Cox en Joke Bruijs, de jeugdprent Boeien!, een aantal afleveringen van de tv-serie Mees Kees, déze romkom en zijn volgende werk is alweer bijna voltooid. Tja, dan kan je liefdeloze rommel verwachten."

Zadok Samson op Filmtotaal.nl op 22 augustus 2022: "(...) Er zijn films die veel weghebben van een ontsporende trein. Hart op de Juiste Plek is dat stadium ver voorbij en is eerder vergelijkbaar met de nasleep van het gruwelijke ongeluk. Hiermee is de Nederlandse romantische komedie weer een dieptepunt rijker. Gezien het vorige misbaksel dat dit genre recentelijk voortbracht, Marokkaanse Bruiloft, is dat best een prestatie. Een dieptreurige prestatie. Gelukkig duurt deze ellende slechts tachtig minuten."

Bioszalen

83 bij première

Kleur

Kleur
Trailer