Boeien! (2022)

Regie

Bob Wilbers

Scenario

Bob Wilbers

Release

20 juli 2022

Producent

Lucio Messercola

Duur

65 minuten
Filminformatie

Verhaal

Boeien! speelt zich af aan boord van het cruiseschip ‘Rederij de Romantiek’ waar Kapitein Hartman samen met zijn lieftallige assistente Jitske de liefdesscepter zwaait. Ravi, een slim, 11-jarig meisje en haar eigenwijze 8-jarige stiefbroertje Benja, met wie ze totaal niet kan opschieten, gaan met hun ouders als samengesteld gezin op een cruise vakantie. De kinderen zijn verre van enthousiast. De deelname van vader Orlando en moeder Maartje aan een trouwwedstrijd aan boord van het schip moet het gezin nader tot elkaar brengen. Maar niet iedereen aan boord van het schip heeft even goede bedoelingen. Onno en Ted, schoonmakers op het schip, hebben samen met hoofdbeveiliger Nora een handeltje in waardevolle spullen die zij van passagiers stelen. Als er hierdoor plots een probleem ontstaat krijgen Onno en Ted het lumineuze idee om Benja en Ravi te ontvoeren. Ravi en Benja moeten alles op alles zetten om uit handen van de twee boeven te blijven en bouwen hierdoor uiteindelijk een mooie band samen op.

Cast

Juvat Westendorp (Ted), Ferdi Stofmeel (Onno), Cees Geel (kapitein Hartman), Wout Visser (Benja), Luuk van der Boom (Milan), Edwin Jonker (Orlando), Filip Bolluyt, Klaasje Meijer (Jitske), Yailah Vroom (Ravi), Sietske van Peursum, Sarah Chronis (Maartje), Ellie Lust (Nora), Wes Mutsaars (Govert), Filip Bolluyt (Manto), Yoël Douwes (Brad), Anna Klaassen (Britney), Pasquale Parisi, Tim Schouten (medewerker escaperoom), Rutger van Barneveld

Ontstaan

Acteerdebuut van Ellie Lust, voormalig woordvoerder van de Amsterdamse politie.

Kijkwijzer: 6 jaar (geweld).

Pers

ND.nl op 20 juli 2022: "De levenloze familiefilm Boeien! zal echt, écht niemand boeien (...)"

Kidsweek.nl op 22 juli 2022: "(...) Boeien! is opgenomen op het cruiseschip SS Rotterdam: een toplocatie voor deze film. Je deint zo door het verhaal heen. Dat zit namelijk vol spanning, romantiek en humor. De klunzige schoonmakers bezorgen je constant een grijns op het gezicht. Ravi en Benja vormen ook een geweldig kibbelduo, maar dat doen ze dan weer zó goed, dat jij je soms ook aan hen gaat ergeren. Maar de boodschap dat je vertrouwen in elkaar moet hebben, is mooi en zorgt ervoor dat je geboeid blijft kijken. "

Camera

Bart Beekman

Kostuums

Els Schut

Grime

Shanya van Soest

Bioszalen

76 bij première

Kleur

Kleur
Trailer