Silverstar (2022)

Regie

Diede in 't Veld

Scenario

Michel Peereboom

Release

13 juli 2022

Producent

Edvard van 't Wout

Duur

90 minuten
Filminformatie

Verhaal

Een aantal jaren na haar overwinning met Whitestar runt Megan (Britt Dekker) haar eigen manege. Als Whitestar’s zoon, het jonge paard Silverstar, bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee. De twee hebben gelijk een bijzondere klik. Na de brand krijgt Megan hulp aangeboden van paardenhandelaar Carina, maar is zij wel te vertrouwen? Esmee komt erachter dat er vreemde dingen gebeuren, maar niemand wil naar haar luisteren. Om Silverstar te redden, ziet ze geen andere optie dan met het paard op de vlucht te slaan. Samen moeten Esmee en Silverstar zien te overleven in de natuur.

Cast

Bo Maerten (Carina), Juvat Westendorp (Ben), Anneke Blok (Jenny), Britt Dekker (Megan), Bart Klever (Gerrit), Karl Heortweard (survival expert), Eliyha Altena (Josh), Wendy Ruijfrok (Esmee), Noah de Nooij (Danny)

Ontstaan

Maandag 2 augustus 2021 startten de opnames van SILVERSTAR, een nieuwe feelgood paardenfilm van- en met Britt Dekker. Silverstar is, na de bioscoopfilm Whitestar uit 2019, de tweede film waarin Dekker samen met haar paard George te zien is. Waar Britt Dekker’s acterende aandeel in de film Whitestar beperkt was, is haar verhaallijn in Silverstar een stuk uitgebreider. Ter voorbereiding volgde ze acteerlessen. Haar tegenspeler Juvat Westendorp (Onze Jongens, De Spa, Just Say Yes) had voor de opnames van Silverstar nog nooit echt paard gereden. Hij volgde intensieve rijlessen samen met de jonge hoofdrolspelers Wendy Ruijfrok (Brugklas) en Eliyha Altena (Sonny Boy, Hunter Street, De Ludwigs, De Eindmusical). Voor Ruijfrok is paardrijden niet helemaal onbekend terrein. De 17-jarige, die ook in het Nederlands team freerunnen zit, deed een periode lang aan voltige, ofwel acrobatiek op een bewegend paard.

De geplande première was 31 december 2021, maar toen waren de bioscopen dicht door de lockdown.

Kijkwijzer: 6 jaar (angst).

Filmuziek

Karl Heortweard

Camera

Ties Versteegh

Montage

Jeffrey De Vore

Distributeur

Dutch FilmWorks

Bioszalen

115 bij première

Kleur

Kleur
Trailer