Allergrootste slijmfilm, De (2022)

Regie

Martijn Smits

Scenario

Martijn Smits, Maarten van den Broek

Release

6 juli 2022

Producent

Jeroen Koopman

Duur

85 minuten
Filminformatie

Verhaal

Indy (Bibi) is terug in de Allerlaatste, Allergrootste en avontuurlijkste film van de Slijm-filmreeks! In De Allergrootste Slijmfilm gebeurt er iets verschrikkelijks: een belangrijk slijm ingrediŽnt raakt op waardoor slijm maken voor de hele wereld onmogelijk wordt! Indy gaat op zoek naar de oorsprong van dit slijmerige ingrediŽnt. Samen met haar oude ťn nieuwe slijmvrienden reist ze de hele wereld over en komen ze voor een slijmerig mysterie te staan. Lukt het Indy om het slijm weer terug te krijgen?

Cast

Bibi Reyns (Indy), Yolanthe Cabau, Matheu Hinzen (Benji), Zafanya Kersten, Gťza Weisz (Dominicus Duff), Ferdi Stofmeel (Joost), Quinn Bezemer (Rodney Pruim), Aaron Bezemer (Rodney Pruim), Faye Bezemer (leraar), Denise Aznam (Puck), Emma Bloemink, Summer de Snoo (Eva), Nick Golterman, Simon Groen (scheikundeleraar), Lťonne Henkelman (moeder 'fangezin'), Danny Jongejan (Dex), Jessica Swinkels, Hakim TraÔda (bartender), Elin van der Hoeven, Romy Voll

Ontstaan

Na twee uiterst succesvolle afleveringen van De grote slijmfilm kon een derde deel niet uitblijven. Midden februari 2022 startten de opnamen voor De allergrootste slijmfilm in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Pers

Kidsweek.nl op 10 juli 2022: "(...) In De Allergrootste Slijmfilm komen veel personages uit de eerdere films terug, maar er zijn ook leuke nieuwe karakters. Zo zie je voor het eerst ook Indyís moeder. Er valt genoeg te lachen, bijvoorbeeld als een gekke dorpswijze slijm in haar eigen gezicht gooit om magie op te roepen. Maar ook te huiveren: om Duff kwaadaardig lachje bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je nog een belangrijke boodschap mee: je moet een waardevolle vriendschap nooit de rug toekeren. Genoeg ingrediŽnten dus om ook dit derde deel in de smaak te laten vallen."

Angelina Nikolic op Mamaliefde.nl op 11 juli 2022: "(...) Persoonlijk vond ik de film iets minder goed geregisseerd en zaten er veel overduidelijke bloopers in. Op een gegeven moment werd het voor mij meer het spotten van de volgende blooper dan focussen op het verhaal. Ach, ook komisch, toch? Dit neemt niet weg dat het een leuke film is voor kinderen of om samen met je kind naar te kijken!"

Camera

Jorrit Garretsen

Montage

Jeffrey De Vore, Michelle Hofman

ProdDesign

Dimitri Merkoulov

Distributeur

Splendid Film

Bioszalen

119 bij première

Kleur

Kleur
Trailer