Zwanger & co (2022)

Regie

Johan Nijenhuis

Scenario

Aliefka Bijlsma, Jacqueline Epskamp

Release

7 juli 2022

Producent

Ingmar Menning

Duur

113
Filminformatie

Verhaal

Vier zwangerschappen, (bijna) moeders, vaders en (overgroot) opa’s; allemaal in één familie. Van twintigers, die er onbezonnen aan beginnen, tot een moeder met empty-nest syndroom die er alles aan wil doen om nog een keer te kunnen genieten van een baby. In Zwanger & Co komen alle vormen én uitdagingen van het ouderschap aan bod. Ga er maar aan staan om als 60-plusser in je eentje te zorgen voor je tweede leg, of tegen alle adviezen van je moeder en zus eindelijk toch te kiezen zwanger te worden van een spermadonor, om daarna de liefde van je leven tegen te komen…

Ontstaan

Door de coronamaatregelen was het voor de cast en crew van ZWANGER & CO niet mogelijk om naar New York af te reizen. Producent Nijenhuis & Co had daar een creatieve oplossing voor gevonden en bracht New Amsterdam naar Old Amsterdam. Een deel Amerika werd nagebouwd, een ander deel werd digitaal vervangen. Het is niet de eerste keer dat Nijenhuis gebruikt maakt van de nieuwste technieken. Bij ONZE JONGENS IN MIAMI werd al een klein deel opgenomen in Nederland, om later van een Miami achtergrond te worden voorzien.

Manuel Broekman verving in september 2020 Rolf Sanchez. In verband met een te volle agenda heeft Sanchez zich helaas na overleg met regisseur Johan Nijenhuis moeten terugtrekken uit de film.

Zwanger & Co is powered by Kek Mama, TLC, Maza en Beter Bed.

De film zou najaar 2021 in de bioscoop verschijnen, maar dat werd 7 juli 2022.

Kijkwijzer: 12 jaar (seks, grof taalgebruik).

Casting

Susanne Groen

Filmuziek

Ronald Schilperoort, Colin van der Lei

Distributeur

Dutch FilmWorks

Bioszalen

115 bij première

Kleur

Kleur
Trailer