Bon Bini Holland 3 (2022)

Regie

Pieter van Rijn

Scenario

andino Asporaat, Michel Bonset, Maarten Swart, Anjali Taneja

Release

29 juni 2022

Producent

Maarten Swart

Duur

84 minuten
Filminformatie

Verhaal

Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor het meisje van zijn dromen, Zoë? Wat doet Judeska op de New York Fashion Show? En Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?

Cast

Jandino Asporaat, Phi Nguyen (Ping Ping), Sergio Ijssel (Norwin/Noltie), Alpha Oumar Barry (Kofi), Tygo Gernandt (Daniël), Rico Verhoeven (Igor), Najib Amhali (Diablo), Roué Verveer (kapitein cruiseschip), Tony Junior, Ward Kamps, Lamara Strijdhaftig (Zoë), Tineke Schouten, Summer de Snoo, Robin Holzken, Loes Schnepper, J. David Hinze (Colonel Parker), Sabina Soetanto, Allard Warnas (detective John), Antonie Knoppers (detective Nick), Hans Doodkorte (journalist)

Ontstaan

Zowel 9 december 2021 en 31 december 2022 werden genoemd als premièredata.

Pers

Erik Jonk op Metronieuw.nl op 29 juni 2022: "(...) Wie Bon Bini Holland eerder zag, weet het: je krijgt vooral Jandino Asporaat. Héél veel Jandino Asporaat. Hij speelt behalve de hoofdrol, de genoemde tante en mopperende schoorsteen Gerrie, ook twee kleinere rollen. De duur van Asporaat in de schmink moet bij deze film, waaraan hij ook weer meeschreef, onvoorstelbaar zijn. Al zijn personages zijn druk, drukker en drukst. Iets wat de op Curaçao geboren Rotterdammer helemaal ligt natuurlijk. De één trekt dat voor geen meter, hordes anderen rennen er juichend voor naar de bioscoop. Zo bewees het Bon Bini-verleden in elk geval, maar met Bon Bini Holland 3 zal het niet anders zijn. Nog groter, nog onbeschofter. Zo werd de film aangekondigd. Dat laatste klopt wel, met ‘dank’ aan vooral Gerrie. Zij tiert, discrimineert en maakt talloze versprekingen als tv-mopperaar Fred uit Draadstaal. Omdat het film is, stoor je je er niet aan. Er worden namelijk allerlei culturen op de hak genomen. In een interview gaat Jandino Asporaat er morgen tegen Metro op in. „Komedie is de plek waar we om elkaar mogen lachen”, zegt hij dan. Gelukkig hebben we twee rustpuntjes in de film: Lamara Strijdhaftig en in iets mindere mate ‘de gladde’ Tygo Gernandt als het advocaten-duo dat de F.C. Kip-aankoop moet regelen. Vooral Strijdhaftig bewijst als nieuwkomer een fijne actrice te zijn en Gernandt kennen we met zijn typerende hoofd natuurlijk allemaal. Maar verder? Gillen, schreeuwen, heel snel praten – veel Jandino – en zeer foute grappen. Je kunt daarbij zeggen dat het allemaal niet zo vernieuwend is. Dat het verhaal weer wat licht is. En dat er wel wat meer ontwikkeling zou mogen zijn. Maar waarom zou je een succesverhaal niet blijven herhalen? De bioscoopzalen puilden vol joelend publiek uit bij 1. Bij 2. En bij 3. Een totaal andere Bon Bini zou door de fans niet eens worden gepikt. En net zoals in de sport geldt: never change a winning team."

Eric le Duc op Dagbladvanhetnoorden.nl op 30 juni 2022: "'Bon Bini Holland 3' is een pijnlijk onleuke draak van een film met zes rollen van Jandino Asporaat. Inclusief flauwe persiflage van het beroemde 'kruisverhoor' uit 'Basic instinct'. ’Vanity projects’ heten ze in Hollywood: films die enkel en alleen draaien om het ego van de hoofdrolspeler. Ook Jandino Asporaat is er dol op. (...)"

Camera

Eric Halberstadt, Coen Stroeve

Montage

Michiel Boesveldt

Grime

Erik Hillenbrink, Rob Hillenbrink

Distributeur

WW Entertainment

Bioszalen

108 bij première

Kleur

Kleur
Trailer