Piraten van hiernaast 2, De (2022)

Alternatieve titel: De ninja's van de overkant

Regie

Pim van Hoeve

Scenario

Sander de Regt

Release

20 april 2022

Duur

92 minuten
Filminformatie

Verhaal

De Piraten van Hiernaast voelen zich helemaal thuis in Zandwijk, maar de sfeer bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen. Piraten en ninja’s zijn immers gezworen vijanden! Terwijl Piratenkapitein Hector Donderbus uit alle macht probeert om van zijn nieuwe buren af te komen, worden zijn zoon Billy en ninjadochter Yuka juist vrienden. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Cast

Samuel Beau Reurekas (Billy Donderbus), Matti Stooker (Michiel Brugman), Kyana Pacis (ninjameisje Yuka), Sarah Janneh (Betsie Donderbus), David Lucieer (Robert Brugman), Nyncke Beekhuyzen (Yvonne Brugman), Peter van Heeringen, Bert Hana (buurman Daandels), Sytske van der Ster, Egbert-Jan Weeber (Hector Donderbus), Tygo Gernandt (Knokige Krelis), Jung Sun den Hollander (ninjamoeder Mia), Celeste Holsheimer (Elizabeth Daandels), Kyana Pacis (Yuka), Samuel Beau Reurekas (Billy Donderbus), Matti Stooker (Michiel Brugman), Sytske van der Ster (buurvrouw Daandels), Peter van heeringen (opa Donderbus)

Ontstaan

DE PIRATEN VAN HIERNAAST van regisseur Pim van Hoeve ontving in 2020 een Gouden Film en trok ruim 200.000 bezoekers.

DE PIRATEN VAN HIERNAAST films zijn gebaseerd op de boekenreeks van Reggie Naus (uitgeverij Ploegsma). Voor de verfilming van het tweede deel van de succesvolle boeken van Reggie Naus werd net als voor deel 1 een enorm piratenschip opgebouwd in een woonwijk in Amsterdam Noord. Daarnaast verrees op de set nu een ninjahuis.

Pers

Merel op demamagids.nl op 12 april 2022: "(...) het niks uitmaakt. Deel 2 is prima te volgen, al komen bepaalde uitspraken natuurlijk ook in het eerste deel voor. De Piraten van hiernaast: de Ninja’s van de Overkant is echt een leuke film vanaf een jaartje of 6-7. Het deel staat los van de eerste film, al wordt hier en daar wel aan bepaalde gebeurtenissen gerefereerd, en is dus ook prima te bezoeken zonder dat je die hebt gezien. Hij bevat humor en spanning, speelt zich af in een prachtig landschap (dat bijna on-Nederlands aandoet) en is weer even wat anders dan de geijkte speelfilms. Kortom, een aanrader!"

Filmuziek

Matthijs Kieboom

Camera

Jorrit Garretsen

Montage

Jurriaan van Nimwegen

Grime

Erik Hillenbrink, Rob Hillenbrink

Distributeur

Dutch FilmWorks

Bioszalen

126 bij première

Kleur

Kleur
Trailer