Vloek van Lughus, De (2021)

Regie

Sjoerd de Bont

Scenario

Sjoerd de Bont, Jeroen van der Zee

Release

27 oktober 2021

Producent

Sjoerd de Bont
Filminformatie

Verhaal

Lang geleden, toen magie nog niet was vergeten, was er een plaaggeest actief. Deze specifieke geest liet wensen uitkomen, maar dan wel altijd op een manier waarop mensen het niet bedoelden en zorgde op die manier voor veel chaos. Uiteindelijk werd hij gevangen in een voorwerp en door alles en iedereen vergeten. Tenminste, totdat de plaaggeest ontsnapt op de avond van Halloween 2021 en zichzelf nestelt in het beeld van Flipje. Vanaf dat moment komen alle wensen uit die worden uitgesproken op het Marktplein. Ook als ze volledig onbewust zijn...

Cast

Puck Nieuwpoort (Romy), Tommy van Lent (Milan), Pebbles Janssen (Jasmine), Danny Jongejan (Ryan), Bartho Braat (Rolf), Zosja Faessen (Elena), Rein van Duivenboden (Sem), Mats van Heusden (Lughus), Richard Spijkers (snoepclown), Tjebbo Gerritsma (agent Johan), Eva Buis (Mona), Sara Buis (Lisa), Jair Lettius (Niels), Rayan Belrhazi Alaoui (Noah), Anne-Marie Jung (Anja), Koert-Jan de Bruijn (Tom), Kick Bemelman (Kevin), Bram Fransen (Mike), Yaron Mesika (agent Bob), Joost Buitenweg (agent Peter), Yentl de Jong (vampierbruid 1), Mila Kok (vampierbruid 2), Liz van Empel (vampierbruid 3), Nina Zandvliet (Daisy), Dyèm Spaarman als Dyèm Straatman (Sarah), Ed Nouwen (Bart), Monique Schutz (agente Irma), Gaülli Stam (receptioniste), Erika Hoeve (hoofdzombie)

Ontstaan

De film kampte met vele tegenslagen door corona, opnames die stilgelegd moesten worden tot figuranten die niet kwamen opdagen. De première van de speelfilm had eind oktober 2020 moeten zijn, maar die werd met een jaar uitgesteld.

Kijkwijzer: 9 jaar (angst).

Facts

De wat oudere kijker zal minimaal één bekend gezicht zien: acteur en voormalig GTST-slechterik Joost Buitenweg in politie-uniform.

Pers

Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl op 28 september 2021: "Deze Nederlandse griezelfilm voor kinderen, die eerder bekendstond als Betuws fruit, brengt op enigszins gekunstelde wijze het uit Amerika geïmporteerde Halloween-feest (inclusief het in Nederland amper toegepaste trick-or-treaten) samen met de aloude Flipje uit Tiel. Wanneer een standbeeld van de fruitheld door een plaaggeest wordt behekst, komen plotseling alle wensen die op het Marktplein van Tiel worden uitgesproken ook echt uit."

Casting

Sjoerd de Bont

Filmuziek

Tim Janssens

Camera

Goof de Koning

Montage

Sonja Visser

ProdDesign

Dion Varossieau, Nicole Willems

Grime

Marjolein Jansen-De Vries, Eva Kuypers

Distributeur

In The Air

Bioszalen

1 bij première
Trailer