Liefde zonder grenzen (2021)

Regie

Aram van de Rest, Appie Boudellah

Scenario

Aram van de Rest, Appie Boudellah, Mussi Boudellah

Release

14 oktober 2021

Producent

Adel Boudellah, Appie Boudellah, Mustapha Boudellah, Evert van de Grift

Duur

95 minuten
Filminformatie

Verhaal

De liefdeslevens van de zussen Eva (Yolanthe Cabau) en Lieke, broer Maarten (Jim Bakkum) en vader Ferry zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?

Cast

Jim Bakkum (Maarten), Hajo Bruins (Ferry), Yolanthe Cabau (Eva), Tina de Bruin (Zuster), Melissa Drost (Sanne), Abbey Hoes (Lieke), Rachida Iaallala (moeder Bram), Tanja Jess (Ula), Edwin Jonker (Mike), Soy Kroon (Luke), Selma Omari (Kenza), Hassan Slaby (Bram), Elle van Rijn (Marjolijn), Peggy Vrijens (dokter), Freek Bartels

Ontstaan

Kijkwijzer: 9 jaar (angst, grof taalgebruik).

Pers

Berend Jan Bockting op Volkskrant.nl op 13 oktober 2021: "Soms lijkt Liefde zonder grenzen vooral bedoeld om in losse stukjes te knippen. Een verzameling memes, te delen met mensen die moeten lachen om Yolanthe Cabau die verkleed als sexy verpleegkundige haar geliefde wil verleiden, maar niet weet dat haar vader inmiddels op bezoek is. Jim Bakkum, dansend in z’n boxershort terwijl hij een bloesje strijkt. Weer Cabau, racend op een trike. De plot, een bedenksel van de makers die ook verantwoordelijk zijn voor Fuck de liefde en Just Say Yes: de drie kinderen van een cynische weduwnaar lopen vast in leven en liefde. Er is gedoe met kanker, seksuele geaardheid en uithuwelijking. Er zijn Marokkanengrappen, een reanimatiescène in slowmotion en een boodschapje: dat we ondanks zware tegenslag of existentiële verwarring toch óók lekker moeten genieten. Van enigszins adequaat spel of zelfs maar één romkomclichéoverstijgend element helaas geen spoor."

Barry Kuiper op Gids.tv op 13 oktober 2021: "De makers van Just Say Yes komen met een nieuwe romantische (soms flauwe) komedie met vele bekende acteurs uit het romcom-wereldje. Yolanthe Cabau is het boegbeeld in een clichématig verhaal dat de doelgroep zeker zal aanspreken. De uitstekende Soy Kroon is echter de grootste ster in deze film. Dat maakt van Liefde zonder Grenzen de leukste 'wegkijker' van regisseurs Appie Boudellah en Aram van de Rest, die dit keer inzetten op groot drama - al voel je dat als kijker zelden. De overgedramatiseerde uit-de-kast-scène met Jim Bakkum kan de boeken in als tenenkrommend en lachwekkend, in een vrij rommelige finale. Zijn we romcom-moe of ligt er toch weer een Gouden Film in het verschiet? Tweeënhalve ster."

Camera

Bart Beekman

ProdDesign

Iris Schutgevaar

Kostuums

Nicolas Boyer

Grime

Nova Kramer

Distributeur

Splendid Film

Bioszalen

115 bij première

Kleur

Kleur
Trailer