Berend Botje (2021)

Regie

Derk van den Berg, Mans van den Berg

Scenario

Derk van den Berg, Mans van den Berg

Release

29 september 2021

Producent

Derk van den Berg, Erik van den Brink

Duur

80
Filminformatie

Verhaal

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

Cast

Thomas Acda (opa Berend Botje), Klaas van Kruistum (vader Berend Botje), Doris Zuijderland (Berend Botje), Justin Dos Santos (Teus), Klaas van Kruistum, Pjotr Golsteyn (meester), Carlijn van Ramshorst (moeder Teus), Zomayra Nouwen (burgemeester), Celina Lima Spencer (Zoë), Martijn Hartemink (Amerikaan), Bart Klever (sluiswachter), Susan Radder (Jenny), Ali Sultan (Frans)

Ontstaan

De film gaat over de lotgevallen van de bekende, inmiddels drie generaties tellende schippersfamilie uit het kinderliedje.

Eerste Pinksterdag, 21 mei 2021, begonnen de opnames bij Landal Esonstad in Anjum. Derk van den Berg van NOBS Entertainment, die samen met NewBe de film Berend Botje produceert: “Het was voor ons meteen duidelijk dat deze locatie perfect was voor de film. Veel water, een modern vormgegeven nieuwbouwwijk tegen een idyllisch oud Nederlands stadje aan. Een plek waar geen auto’s rijden, geen reclameborden staan en ieder hoekje meteen fotogeniek is.”

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Filmuziek

Odysseas Papathanasiou Terzis

Montage

Ruben Verweij

Distributeur

Just Entertainment

Bioszalen

141 bij première

Kleur

Kleur
Trailer