Fien en Teun en het grote dierenfeest (2021)

Regie

Matthias Temmermans

Scenario

René Noorderveen

Release

14 juli 2021

Duur

60 minuten
Filminformatie

Verhaal

In hun eerste bioscoopfilm maken Fien en Teun er gelijk een feestje van. Het lijkt een normale dag op de boerderij, maar dat is het niet. Er moet nog een hoop gebeuren, want morgen is het grote dierenfeest. Fien en Teun hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in voor de dieren en bakken een appeltaart. Als Stip de pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis! De vaste boerderijdieren Rosa, Sebastiaan, Pim en Mik & Molly vinden dat eerst niet zo leuk, maar Stip bedoelt het echt goed. Als de lievelingsknuffel van Teun, Meneer Beer, ineens nergens meer te vinden is, krijgt Stip de kans om zich te bewijzen. Maar is alles nu nog wel op tijd klaar voor het grote feest?

Cast

Manuella Rutten (Fien), Stijn Mac Gillavry (Teun), Gijs Stallinga (Stip de pony), Kelvin Wormergoor (Rosa de Koe), Suna De Wandeler (schaapje Mike), Shauni Kuiper (schaapje Molly), Christiaan Koetsier (Sebastiaan), Verena Verhoeven (Pim de hond); stemmen: Maud Mulder (Fien), Robbert van Unnik (Teun), Joris Gootjes (Stip de pony), Matthias Temmermans (Rosa de koe), Aron Bruisten (dieren), Eva Jonker (dieren)

Ontstaan

Maandag 15 maart 2021 startten de opnames van ‘Fien & Teun en het Grote Dierenfeest’ in de Van Hoorne Studio’s in Molenaarsgraaf, Zuid-Holland. Bij producent Van Hoorne Entertainment, tevens merkeigenaar van Fien & Teun, was speciaal voor dit project een complete filmset gebouwd.

Sinds 2014 is de tv-serie over het boertje en boerinnetje te zien bij RTL Telekids en in 2018 kregen Fien en Teun met Avonturenboerderij Molenwaard hun eigen themapark, jaarlijks bezocht door ruim 200.000 bezoekers.

In 2017 bracht Van Hoorne Entertainment Fien en Teun naar het theater met een eigen show en ontwikkelde een volledige merchandiselijn rondom de twee karakters, zeer populair bij (jonge) kinderen. De avonturen van Fien en Teun zijn ook te lezen in de boeken van Witte Leeuw/WPG. Het boek met het verhaal van de film zal in de zomer verschijnen.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Facts

Op 28 mei 2021 opende Vakantiepark Molenwaard, waarvan Fien en Teun het boegbeeld zijn.

Filmuziek

Aron Bruisten, Kick Spijkerman, Roel van den Nieuwenhoff, Robbert van Unnik

Camera

Herman Wolfs

Montage

June Verelst

Distributeur

Dutch Filmworks

Bioszalen

112 bij première

Kleur

Kleur
Trailer