Zwaar verliefd! 2 (2021)

Regie

Marc Willard

Scenario

Anna Pauwels

Release

24 juni 2021

Duur

105 minuten
Filminformatie

Verhaal

Isa en Ruben gaan samenwonen. De spannende romantiek maakt plaats voor intimiteit, maar ook dagelijkse sleur en realiteit. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillen in afkomst en interesses blijven hun liefde op de proef stellen. Wat als dan uit het niets de perfecte man voor Isa zich aandient en Ruben een wel heel aantrekkelijke timmerklus aangeboden krijgt?

Cast

Barbara Sloesen (Isa), Jim Bakkum (Ruben), Frederik Brom (dierenarts Hugo), Soy Kroon (dierenartsassistent Stijn), Abbey Hoes (Tamara), Liza Sips (Floor), Jamie Grant (Daphne), Pim Wessels (Robin), rienus Krul (Dicky), Christopher Parren (Mas), Sarah Chronis (Marleen), Gürkan Küçüksentürk (Atal), Christine van Stralen (Poekie's baas), Systke van der Ster (klant), Eva Damen (Alma), Tomás Ordóńez (gids op ranch), Natassia Firestone (spreekster congres), Manolo Martinez López, Dani Llopis, David Montero González, José Varela, Fabio Garcia van Geldermalsen, Juan Sanchez, David Ruano Carmona, Jesús Jiménez Garcia (echte mannen)

Ontstaan

ZWAAR VERLIEFD!2 is gebaseerd op het succesvolle boek Zwaar Verguld! van Chantal van Gastel. De verfilming van Zwaar Verliefd! trok in 2018 maar liefst 240.000 bezoekers naar de bioscoop.

TV-regisseur Marc Willard (bekend van onder meer Smeris, Dokter Tinus en Celblok H) maakt met deze sequel zijn speelfilmdebuut

De opnames van het vervolg op ZWAAR VERLIEFD! met Barbara Sloesen en Jim Bakkum begonnen in februari 2020. De opnames werden in maart 2020 volledig stilgelegd vanwege het coronavirus. De veiligheid en gezondheid van de cast en crew kon niet langer gewaarborgd worden. Ook de opnames in Spanje, die voor april gepland stonden, gingen niet door vanwege de situatie ter plaatse.

Dutch FilmWorks zou ZWAAR VERLIEFD!2 in het voorjaar van 2021 uitbrengen, maar dat zou voor de lockdown inging 17 december 2020 worden, maar het werd uiteindelijk pas 24 juni 2021 worden.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden (grof taalgebruik).

Pers

Floortje Smit op Volkskrant.nl op 23 juni 2021: "(...) Er is feitelijk niets mis met de boodschap van Zwaar verliefd 2 dat je jezelf moet durven zijn een relatie. Maar het is lastig om die aan te nemen via een film die een stel kinderachtige karikaturen voorschotelt van wie het onvoorstelbaar is dat ze überhaupt een relatie hébben."

Eric le Duc op Superguide.nl op 23 juni 2021: "(...) Het feelgoodgevoel dat Zwaar Verliefd! 2 moet genereren, komt volledig op rekening van Barbara Sloesen. Na Rokjesdag, Onze Jongens en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn ontpopt de actrice zich meer en meer als de nieuwe koningin van de Nederlandse romcom. Ook in dit vervolg zet zij weer een grappige en tintelfrisse Isa neer. Jammer dat deze sprankeling bij tegenspeler Jim Bakkum ontbreekt. Met zijn wasbordje mag hij dan de vleesgeworden fantasieman zijn, zijn verschijning is wederom nogal houterig en monotoon. Platgereden seksgrappen En dan de humor, die naast het voorspelbare verhaal ook wel wat peper in de kont had mogen hebben. Als de relatie tussen Isa en Ruben stuk dreigt te lopen, zijn daar de onvermijdelijke hartsvriendinnen die haar meesleuren naar – jawel - een dildowinkel. En anders is er altijd nog de gym waar Isa haar liefdesfrustraties kan wegsporten. “Zo, da’s diep!” zegt ze na afloop aan de bar tegen fitnessmaatje Dicky als deze een filosofische opmerking plaatst. “Ja,” antwoordt hij, “dat zei mijn vrouw ook vannacht.” Serieus? Barbara Sloesen is het stralende middelpunt in deze ongeďnspireerde en voorspelbare invulcomedy. Ondanks deze pijnpunten zullen de liefhebbers van dit zorgeloze zwijmelgenre weer massaal toestromen. Op naar Zwaar Verliefd! 3, want over de liefdesbeslommeringen van Isa en Ruben schreef Chantal van Gastel een heuse trilogie."

Filmuziek

Roel Gommans, Jules Reivers

Camera

Hidde Boorsma

Montage

Joost van de Wetering

ProdDesign

Robin Vogel

Kostuums

Heleen Heintjes, Els Schut

Grime

Jacqueline Hoogendijk

Distributeur

Dutch FilmWorks

Bioszalen

118 bij première

Kleur

Kleur
Trailer