Expeditie van de familie Vos, De (2021)

Regie

Bob Wilders

Scenario

Job Römer, Nienke Römer

Release

5 juni 2021

Producent

Lucio Messercola, Nienke Römer, Judith van den Berg, Mark van Roon

Duur

72 minuten
Filminformatie

Verhaal

Römer. Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten. Hoewel de meeste volwassenen denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn bijzondere tante Ada (Raymonde de Kuyper) op een spannende expeditie door het attractiepark om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun komt erachter dat het gaat om opa's zeer kostbare sprookjesboek. Maar Teun en Ada blijken niet de enigen die op het boek uit zijn; een mysterieus figuur zit hen dwars waar hij maar kan. Gaat het ze lukken om het boek op tijd terug te vinden en zo ook de familie Vos bij elkaar te houden?

Cast

Levi Otto (Teun), Raymonde de Kuyper (Ada), Anna Drijver (Marieke), Fockeline Ouwerkerk (Katinka), Randy Fokke (Elise), Frederik Brom (Rikkert), Ruurt de Maesschalck (Louis), Ralph Moerman (Dylan), Peter Faber (Berend), Lucilla Bellinga (Saar), Fien Lindenhovius (Zonne), Edo Brunner (Cor), Ronald Vledder (Job), Doornroosje (Doornroosje), Ruiter Thomas (Ruiter Thomas), Roger Kremer (man in wachtrij); Peter R. de Vries (stem man in wc)

Ontstaan

Opgenomen in pretpark De Efteling.

De geplande première was 16 december 2020 en daarna 10 februari 2021, maar de bioscopen waren toen dicht, dus het werd een digitale première op 11 februari 2021 op Pathé Thuis, iTunes, Apple TV+, Ziggo, KPN, Tele2, T-Mobile, MovieMax Online en MeJane.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Pers

Omar Larabi op Filmkrant.nl op 11 februari 2021: "(...) De expeditie van familie Vos lijkt bij vlagen op de vele virtuele rondleidingen door de Efteling die op YouTube te vinden zijn. Dat wordt niets geholpen door het door scenario van Job en Nienke Römer, vol platitudes en onnodige uitleg. Teun hoeft toch niet een foto van zijn opa mee te slepen om zijn rouw te onderschrijven? Dat kan, ook voor jeugdige filmliefhebbers, toch wel op metaforische wijze? Dat Teun uiteindelijk uit onverwachte hoek assistentie krijgt zie je eveneens van mijlenver aankomen. In dat opzicht leidt de speurtocht, net als de film, niet tot een verrassende vondst, maar ironisch genoeg – zeker in deze afstandelijke coronatijd – tot uitgekauwde clichés over samenzijn."

Parool.nl op 17 februari 2021: "(...) maar weinig te puzzelen valt (...) kabbelt een uur en een kwartier gemoedelijk voort zonder echt een identiteit te ontwikkelen, maar ook zonder dat er veel op aan te merken is".

Filmuziek

Guido Heeneman

Camera

Goof de Koning

Montage

Michelle Hofman

Grime

Joyce Kranenbroek

Distributeur

Just Entertainment

Bioszalen

20 bij première

Kleur

Kleur
Trailer