Bon bini: Judeska in da house (2020)

Regie

Jonathan Herman

Scenario

Michel Bonset, Jandino Asporaat, Maarten Swart, Anjali Taneja

Release

10 december 2020

Duur

81 minuten
Filminformatie

Verhaal

Tante Judeska levert net haar nichtje GabriŽlla af op het landgoed van haar nieuwe vriend Lucas, als zijn vader - een prominente politicus en de Minister van Binnenlandse Zaken - een landelijke lockdown afkondigt. Gedwongen door de omstandigheden, maar ook uit wederzijds opportunisme, onderwerpen de twee families zich aan deze beproeving. Als uitkomt dat GabriŽlla en Lucas plannen hebben om hun relatie met een huwelijk te bezegelen, slaat de lont verder in het kruitvat en monden de opgelopen spanningen uit in een hilarische veldslag tussen de twee kampen. Overwint de liefde uiteindelijk alles en ziet iedereen in dat zij alleen samen kunnen leven als ze ook echt samen lachen, huilen en kunnen liefhebben?

Cast

Jandino Asporaat (Judeska), Cynthia Abma (Lizelotte, vrouw des huizes), Arjan Ederveen (butler James), Belinda van der Stoep (GabriŽlla), Renť Zinnicq Bergman (minister), Alexander Schuitema (Lucas), Davy Eduard King, Britt Scholte, Rutger de Bekker, Edsilia Rombley, Humberto Tan, Biran op de Kijk (persfotograaf)

Ontstaan

De opnames vonden in de zomer van 2020 plaats, nadat de opnames van Bon Bini Holland 3 waren verplaatst naar begin 2021. ďWe werden geÔnspireerd tot het maken van Bon Bini: Judeska in da house door zowel de maatschappelijke ontwikkelingen van dit jaar en door de zeer vele berichten van alle fans van de films. Het is een film geworden die op een komische manier deze grote, impactvolle elementen hoopt te duiden. We willen de film heel graag als eerste uitbrengen op de plek waar we eerder veel succes hadden en waar we binnenkort hopelijk weer samen kunnen lachen: in december, in de Nederlandse bioscoop.Ē aldus producent Maarten Swart en Jandino Asporaat.

Kijkwijzer: 9 jaar (angst, grof taalgebruik).

Facts

Bon Bini Holland en Bon Bini Holland 2 waren eerder grote publiekssuccessen in Nederland en het buitenland. In Nederland zagen meer dan 550.000 bezoekers (Bon Bini Holland) en 715.000 (Bon Bini Holland 2) de films in de bioscoop. Op CuraÁao zijn Bon Bini Holland en Bon Bini Holland 2 de best bezochte Nederlandse films ooit. Daarnaast werden Bon Bini Holland en Bon Bini Holland 2 beide door het Nederlandse publiek beloond met het Gouden Kalf van het Publiek.

Distributeur

WW Entertainment

Bioszalen

113 bij première

Kleur

Kleur
Trailer