Club van Sinterklaas & het grote Pietenfeest, De (2020)

Regie

Martijn Koevoets

Scenario

Martijn Koevoets

Release

14 oktober 2020

Producent

Michael van Beers, Marcel de Block
Filminformatie

Verhaal

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur - in opdracht van Sinterklaas - een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?

Cast

Luan Bellinga (Luan Bellinga), Wilbert Gieske (Sinterklaas), Walter De Donder (feestdirecteur), Beryl van Praag (testpiet), Job Bovelander (coole Piet), Tim de Zwart (Hoge Hoogte Piet), Maylin van Putten (Testpiet junior), Marijn Klaver (Smoezel), Anouk de Pater (Danspiet), Charlotte Ha (Kadopiet), Mickey Vermeer (Kadopiet), Piet van der Pas (Profpiet), Wim Schluter (Muziekpiet), Bart van Roosmalen (Sportpiet), Tim Oortman (Bakpiet), Florus Hoogslag (Superpiet)

Ontstaan

YouTube-ster Luan Bellinga, bekend van de familievloggers De Bellinga's, speelt een hoofdrol. Daarnaast zingt hij samen met Coole Piet de titelsong voor alweer het negende avontuur uit de succesvolle De Club van Sinterklaas-reeks.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Filmuziek

White Villa International

Camera

Goof de Koning

Montage

Ellemieke Middelhoff

Grime

Elske van Ree

Kleur

Kleur
Trailer