Project Gio (2019)

Regie

Bas van Teylingen

Scenario

Michiel Peereboom

Release

5 december 2019

Producent

Tom de Mol

Duur

90 minuten
Filminformatie

Verhaal

In de komedie Project Gio speelt Gio Latooy zichzelf; een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video's uploaden. Als ouders Marcel en Louise Latooy op vakantie zijn en Gio op hun spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een vette party. Het huis is volledig verwoest. Gio heeft géén geld en géén tijd... Hoe lost hij alle ellende in twee weken op, en houdt hij de schijn hoog bij zijn ouders én volgers dat er niks aan de hand is?

Cast

Gio Latyooy, Belle Zimmerman, Niek Roozen, Louise Latooy, Melanie Latooy, Marcel Latooy, Maaike Martens, Nick Golterman, Vincent Visser, Joost Buitenweg, Sterre Koning, Martine Sandifort, Ruud Smulders, Ronald Vledder, Steye van Dam, Sjaak, Frits Sissing, Arie Koomen, Rienus Krul, Max van den Burg, Rutger de Bekker, Giel Beelen, Fleur Verwey, Hanwe Chang, Alladyn Latooy, Peter Hoefnagels, Thorben, Esko, Emma Keuven, Marthijn van Steinvoorn, Nina Schotpoort, Emilio Guzman, Jesper Kleynen, Alex van Dun, Snelle

Ontstaan

De film speelt zich grotendeels af in Almere: Noorderplassen, waterskibaan, Hogeschool Windesheim. De Almeerse villa in de film is niet het échte huis van De Latooys.

Met krant Almere Deze Week.

Met bijna 1,2 miljoen abonnees op YouTube is vlogger Gio (21) een van de populairste vloggers.

Van YouTube naar het grote witte doek. MeisjeDjamila, Dylan Haegens en Kalvijn gingen Gio al voor.

Melanie is ook in het echt Gio's tweelingzus.

Titelsong is 'Omhoog'van rapper Snelle en de Almeerse rapper/producer Esko.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden (grof taalgebruik).

Facts

De trailer van de speelfilm is in de eerste 24 uur meer dan een half miljoen keer bekeken. Volgens distributeur Dutch Filmworks is dat een record.

Pers

Marco Weijers op Telegraaf.nl op 4 december 2019: "(...) In deze rip-off van de Hollywood-film Project X (2012) vertrekken pa en ma Latooy voor twee weken naar Spanje, terwijl Gio zijn Rotterdamse appartement voor hún villa aan het water verruilt. Geen feestjes, roept zijn vader nog. Maar als vriend Sammie (Niek Roozen) per ongeluk een privéuitnodiging op zijn Instagram-stories post, stromen de partygangers toe. Met rampzalige gevolgen. Wanneer de titelheld van de film wakker wordt met een kater, zijn de katten van de Latooys spoorloos verdwenen. Net als een deel van het dak, terwijl het interieur grondig is verwoest. Ten einde raad huurt Gio een stel beunhazende bouwvakkers in om de boel te fiksen. Intussen doet de vlogger - die door omstandigheden blut is en nog nooit een normaal baantje heeft gehad - verwoede pogingen om wat geld te verdienen. Dat Gio zichzelf speelt, zal zijn fans plezieren. Knipoogjes naar de vooroordelen over YouTubers zijn ook nog wel aardig, maar het verhaal, het spel en de rest van de grappen voelen een stuk geforceerder. Erger is dat deze film volkomen is stukgesponsord: voor de prijs van een bioscoopkaartje krijgt de kijker ongevraagd het ene na het andere merk in z’n gezicht gewreven. Dat daaraan zelfs hele stukken van het scenario zijn opgehangen, is bepaald verbijsterend."

Kidsweek.nl op 5 december 2019: "(...) In de film spelen naast Gio ook zijn tweelingzus Melanie en zijn ouders Marcel en Louise een rol. Net zoals in zijn video’s dus. Heel goede acteurs zijn ze alleen niet. Sommige stukjes zijn zelfs behoorlijk knullig gespeeld. Ook stelt het verhaal weinig voor en kun je vanaf het eerste moment al voorspellen hoe het gaat aflopen. Eigenlijk is Project Gio vooral leuk als je fan van Gio bent. Of van één van de andere vele youtubers die in de film een rol spelen. Ben je dat niet, dan kun je beter een andere film uitkiezen."

Camera

Goof de Koning

Montage

Jeffrey Wirtz

Distributeur

Dutch Filmworks

Bioszalen

61 bij première

Kleur

Kleur
Trailer