Waar is het grote boek van Sinterklaas? (2019)

Regie

Armando de Boer

Scenario

Gerben Hetebrij, Martin Ruttenberg

Release

17 oktober 2019

Duur

67 minuten
Filminformatie

Verhaal

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op De Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Cast

Carlo Boszhard (speelgoedfabriek-directeur Guus Blik), Wilbert Gieske (Sinterklaas), Vic de Wachter (Kerstman), Soy Kroon, Irene Moors (journaliste), Maaike Martens (Julie Blik), Mila Borgers (Lara Blik), Soy Kroon (Juniorpiet), Anouk de Pater (Danspiet), Beryl van Praag (Testpiet), Florus Hoogslag (Superpiet), Job Bovelander (Coole Piet), Rutger de Bekker (medewerker), Aimée de Pater (Kerst-elf), Wim Schluter (Muziekpiet), Piet van der Pas (Profpiet), Bart van Roosmalen (Rommelpiet), Ronald Vledder (Ronald Vledder), Thorben (Thorben), Any Dale's Mentor (Amerigo); stemmen Vlaamse versie: Beatrijs Sluyter, Luk De Konink, Katrien De Becker, Jelle Cleymans, Jos Dom, Jasmine Jaspers, Deborah De Ridder, Kristel Verbeke (stem van Julie Blik), Thomas Van Achteren, Nordin de Moor, Charlotte Campion, Lander Severins, Gene Thomas, Elias Smekens, Lily Thomas

Ontstaan

Dit is het achtste avontuur uit de succesvolle Club van Sinterklaas-reeks.

De regie is in handen van Carlo’s oud-Telekids-collega Armando de Boer, die ook SINTERKLAAS EN DE VLUCHT DOOR DE LUCHT (2018) regisseerde.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Filmuziek

Arjan Kiel, Rick Pols

Camera

Josje van Erkel

Montage

Synco Schölvinck

ProdDesign

Rien Beerens

Distributeur

Dutch Filmworks

Bioszalen

110 bij première

Kleur

Kleur
Trailer