Whitestar (2019)

Regie

Jamel Aattache

Scenario

Michiel Peereboom

Release

10 oktober 2019

Producent

Edvard van 't Wout, Bart Willemsen

Duur

82 minuten
Filminformatie

Verhaal

Tijdens de vakantie werken Megan (Richelle Plantinga) en haar beste vriendin Julia (Sterre van Woudenberg) samen met Eddy (Valentijn Avé) bij de stal van de bikkelharde paardenhandelaar Alex (Kees Boot). Megan heeft er altijd van gedroomd om een succesvolle dressuurrijder te worden, een droom die de valse en rijke Angela (Sterre Koning) wél leeft. Dan komt Whitestar op Megans pad waarmee ze een bijzondere band opbouwt. Tot Alex’ teleurstelling blijft Whitestar maar een onhandelbaar paard en wanneer hij hem weg wil doen, kan Megan hem maar net van zijn ondergang redden. Echter wanneer Whitestar bij Megan is, blijkt het paard tóch over bijzondere talenten te beschikken. De onredelijke Alex eist zijn paard terug om wedstrijden mee te rijden, maar zonder succes… Wanneer een aantal jaar later de oudere Megan (Britt Dekker), Julia (Florence Vos Weeda) en Eddy (Matt Harnacke) Whitestar toevallig tegenkomen op een dressuurwedstrijd, blijkt de band tussen Megan en Whitestar onafscheidelijk. Samen halen ze het beste in elkaar naar boven en is Whitestar een échte winnaar!

Cast

Richelle Plantinga (Megan jong), Sterre van Woudenberg (Julia jong), Valentijn Avé (Eddy jong), Kees Boot (Alex), Tina de Bruin (Marianne),Daniël Boissevain (vader Angela), Tim Douwsma (speaker), Peggy Vrijens, Britt Dekker (Megan), Victoria Koblenko (dierenarts), Loek Peters (handelaar), Pim Wessels (Lennard), Matt Harnacke (Eddy), Sterre Koning (Angela jong), Florence Vos Weeda (Julia), Bart Klever (Gerrit)

Ontstaan

De film heeft geen enkele subsidie gekregen.

Hoofdrolspeelster Britt Dekker en haar paard George debuteren in WHITESTAR. Britt Dekker vroeg in plaats van salaris in ruil voor een aantal te maken tv-programma's een paard. Het paard kostte naar verluidt 400.000 euro. Britt was ook betrokken bij het schrijven van het script. Britt vond zichzelf geen actrice, daarom speelde een echte actrice de hoofdrol. Aan het einde van de film wordt een sprong van tien jaar in de tijd gemaakt. Naar de Megan van nu, die speelt Dekker wel zelf.

Opgenomen in oa Nationaal Hippisch Centrum Ermelo.

Britt Dekkers YouTube-kanaal PaardenpraatTV heeft zo’n 166.000 volgers.

Kijkwijzer: 6 jaar (geweld).

Pers

Kidsweek.nl op 9 oktober 2019: "(...) Whitestar is verzonnen door Britt Dekker. Ze speelt de oudere Megan. Haar rol is maar klein omdat ze zelf vindt dat ze niet zo goed kan acteren. Daarom heeft ze bedacht dat de film vooral gaat over een jongere versie van Megan en haar vrienden. Een goeie keuze, want de acteurs spelen erg goed. Ook het verhaal is leuk, alleen wel zo voorspelbaar dat het je niet echt laat hinniken van enthousiasme. Maar ben je een echte paardenfan? Ga dan zeker hop in galop naar Whitestar! (...)"

Filmuziek

Karl Heortweard

Camera

Christiaan Cats

Montage

Jelle Kuipers

Distributeur

Just Film Distribution

Bioszalen

79 bij première

Kleur

Kleur
Trailer