Misfit 2

Regie

Erwin van den Eshof

Scenario

Michel Bonset, Ernst Gonlag, Karen van den Ende, Erwin van den Eshof

Producent

Jeroen Koopman, Lisa May Visser

Duur

81 minuten
Filminformatie

Verhaal

De Misfit-squad is terug! Nadat Julia (Djamila) terugkomt uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick (Niek Roozen) meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd: een droom die uitkomt. Maar wanneer Nick onverwacht van school switcht wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette (Tinne Oltmans), die hem zelfs overtuigt om samen met haar een nummer op te nemen. Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP squad!

Cast

Djamila (Julia), Niek Roozen (Nick), Tinne Oltmans (Babette), Jill Schirnhofer (Jocelyn), Tatyana Beloy (directrice Schouten), Hanwe Chang (Daan), Stefan de Vries (Stefan de Vries), Luca Ferron de Wit (lid Boyband), Bente Fokkens (Magenta), Jeremy Frieser (Dex), Chen ten Have (K-Pop act), Ciske Heilig (jonge Sterre), Jolijn Henneman (Sterre), Défano Holwijn (Ricardo), Jessy Hooijmaijers (boyband), Johnathan Kelly (jurylid), Sterre Koning (jurylid), Jan Kooijman (directeur Wouters), Logan Kooijman (jonge Julia), Jasmijn Kruikemeier, Rosaline Lantink, Gio Latooy (Tim), Zoë Livay (Zoë Livay), Zola Lopes, Makkie (Makkie), Jenny Man, Lyan Man, Lisa Michels, Wendy Nguyen, Dennis Oosterwold, Emily Peeters (jonge Babette), Shaquille Polak, Qucee (Qucee), Fenna Ramos, Donny Roelvink (Robin), Sem van Dijk (Max), Nick Vorsselman, Eddy Zoey (Jack Diamond); Stemmen: Mirja Romeyn (stem Darling Daisy), Thomas Smagge

Pers

Kidsweek.nl op 25 september 2019: "Na het succes van de eerste Misfit werd het tijd voor een vervolg met alle bekende buitenbeentjes. En dat levert een verrassend leuk verhaal op. Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen als Julia samen met haar vriendje Nick mag meedoen aan een grote muziekwedstrijd. Maar dan vertrekt Nick naar een andere school. Zijn nieuwe klasgenoot Babette haalt hem over om met haar mee te doen aan de wedstrijd. Julia zal dus alles uit de kast moeten halen om zonder Nick toch te winnen. Zelfs samenwerken met de gemene meiden van de VIP-squad. Ook in Misfit 2 speelt youtuber MeisjeDjamila de hoofdrol. Gio, Hanwe en Jeremy Frieser zijn ook van de partij. Doordat alle rollen heel overdreven worden gespeeld, is de film erg grappig. Vooral Défano Holwijn is leuk als de nerd Ricardo. Met zijn zelfgemaakte apps probeert hij Jocelyn te versieren. Dat levert hilarische momenten op. Het verhaal is goed te volgen als je het eerste deel niet hebt gezien. Maar ook voor de echte Misfit-fans is dit nieuwe verhaal verrassend. Magenta, de beste vriendin van Julia, blijkt bijvoorbeeld een onverwacht talent te hebben. En de meiden van de VIP-squad zijn anders dan je denkt. Dat houdt het leuk tot het eind!"

Sabeth Snijders op NRC.nl op 1 oktober 2019: "Ze hebben dezelfde haarborstel van K3, deze ‘openbaring’ zorgt ervoor dat Julia (YouTuber MeisjeDjamila) en haar middelbareschoolrivale Sterre (Jolijn Henneman) beseffen dat ze meer gemeen hebben dan ze denken. Is het gevatte zelfspot? In Misfit 2 wordt de commerciële, suikerzoete meidenband K3 die met een weinig toonvast optreden in een talentenshow de eerste stappen in showbizz zette als een voorbeeld opgevoerd. De tweede film rond de populaire vlogster en zangeres Djamila is net als de eerste opgebouwd rond een talentenwedstrijd. Deze maal een zangstrijd tussen scholen, Julia en Sterre moeten dus samenwerken. Wat de prijs die hun school kan winnen exact inhoudt, naast „vijf sterren”, blijft vrij onduidelijk. Het script lijkt vooral een aanleiding om tussen muziekmomenten door een stroom bekende vloggers, influencers, acteurs en wat productplacement voorbij te laten komen. Het camerawerk mikt op Instagram- en andere scroll-liefhebbers. Zelden blijft iets langer dan een paar seconden in beeld. Wie sporadische geestige parodiemomenten op de selfiecultuur of flarden van meer onderhoudende muziekacts wil opmerken, moet zeer oplettend zijn of behoren tot de leeftijdscategorie waarop vakkundig wordt gemikt."

Filmuziek

Djamila, Maarten ten Hove, Joachim Vermeulen, Windsant

Camera

Jorrit Gerritsen

Montage

Jeffrey De Vore

ProdDesign

Arne Leddy

Bioszalen

117 bij première

Kleur

Kleur
Trailer