Brugklas - De tijd van m'n leven (2019)

Regie

Raymond Grimbergen

Scenario

Sander Offenberg, Arnout Vallenduuk

Release

7 februari 2019

Duur

85 minuten
Filminformatie

Verhaal

Nola (Sterre van Woudenberg) is zwaar de pineut wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon), een rebelse jongen uit de tweede, schiet te hulp. Samen gaan zij op pad om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen… Maar is dit nog wel wat Nola wil?

Cast

Sterre van Woudenberg (Nola), Julian Moon Snijder (Boy), Natasja Froger (moeder Fenna), May Hollerman (Selma), Sevcan Kocer (Ebru), Janneke Kops (Tanja de Jong), Daan Kruysifix (Milan), Stefania Liebrakakis (Fenna), Femke Meines, Rick Nanne (Rob Grimbergen), Carla Noom (Sanne de Wilde), Erik Plageman (Leo Folmers), Niek Roozen (Max), Britt Scholte (Anouk), Else Talsma (Steef), Dennis van der Geest (vader Boy), Dirk van der Pol (Bart van Morselt), Claire Veldkamp (Jamie), Fleur Verwey (Joy), Vincent Visser (Jesse), Mylène Waalewijn, Rosanne Waalewijn, Belle Zimmerman

Ontstaan

AVROTROS televisieserie. Scripted reality.

Raymond Grimbergen debuteert met deze film.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden (grof taalgebruik).

Pers

Hannah Stöve op Parool.nl op 7 februari 2019: "(...) De roddelapp Klikker, Paarse Vrijdag, iemand die append op de fiets overlijdt: de jeugdserie Brugklas sluit aan bij de realiteit van scholieren en is al zeven seizoenen een hit. Een klassiek televisieprogramma maken voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar: het lijkt onbegonnen werk in een tijd waarin de jeugd steeds minder voor de tv te vinden is. Uitzondering op de regel is Brugklas, een dagelijkse ­serie van AvroTros die al zeven seizoenen een enorm succes is en waarvan nu de eerste film in de bioscoop draait: Brugklas, de tijd van m'n leven. (...)"

Marco Weijers in 'de Telegraaf' van donderdag 7 februari 2019: "(...) deze brugklas wel verdacht veel lijkt op een klas vol zittenblijvers. Zo draait het verhaal om Nola, gespeeld door de 18-jarige (!) Sterre van Woudenberg. Niet echt een brugmug om te zien, concludeert ook haar buurjongen Boy (...) Scripted reality zou een verzonnen verhaal realistischer moeten maken, maar dat lukt in deze film van geen kanten. De dialogen en de onderonsjes met de camera voelen vooral nep en namaak, net als de veel te oude brugklassen en hun problemen zelf. Dat Van Woudenberg in de titelrol nog weet te charmeren, zegt dus ook eigenlijk vooral iets over de rest."

Filmuziek

Boelie Vis

Camera

Goof de Koning

Montage

Boelie Vis

Kostuums

Nicolas Boyer

Distributeur

Just Film Distribution

Bioszalen

106 bij première

Kleur

Kleur
Trailer