First kiss (2018)

Regie

Roy Poortmans

Scenario

Dick Bouquet

Release

5 december 2018

Duur

88 minuten
Filminformatie

Verhaal

First Kiss is een klein, maar succesvol cosmeticabedrijf gespecialiseerd in lipstick. Het bedrijf staat onder leiding van Susan, die wordt bijgestaan door Bobby en Marlin. Susan’s dochter, Roos, is een typisch meisje van haar generatie. Ze maakt vlogs en presenteert haar eigen online talkshow “Give Roos a Kiss”, waarin ze met andere meiden praat over onderwerpen als jongens en verliefdheid, kortom girltalk. De grote concurrent van First Kiss is Couleur de Paris, een cosmeticabedrijf geleid door Jeanette en haar dochter Germaine. Jeanette is een meedogenloze zakenvrouw die First Kiss wil overnemen. Als Susan een overname weigert, zint Jeanette op wraak. Ze zal er alles aan doen om First Kiss kapot te maken. Ze schakelt de hulp in van de knappe fotograaf Yannick, die Roos zogenaamd kan helpen met het filmen van haar vlog. Roos wordt tot over haar oren verliefd op hem en het gevoel is wederzijds. Niets lijkt een relatie in de weg te staan, tot Yannick door Jeanette gedwongen wordt de nieuwe lipstick van First Kiss te saboteren. De wereld van Roos stort in. Yannick is met de noorderzon vertrokken en First Kiss dreigt failliet te gaan…

Cast

Leontine Borsato (Susan), Caroline de Bruijn (Jeanette), Jeroen van Holland (Marlin), Marije Zuurveld (Bobby), Buddy Vedder (Yannick Smit), Monique Smit (Monique), Vajčn van den Bosch (Roos), Bastiaan Ragas (Rick), Christiaan van der Wal (Klaas), Stijn Fransen (Germaine, dochter van Jeanette), EliZe (Sara), Jeffrey Erenes (nachtwaker), Andy van Veen (Daan), Ron Brandsteder (dokter Bernhard), Gina Singels (Gina), Manou Jue Cardoso (Maan), Loek van den Wijngaard (Fred), Noor de Groot (Noor), Precious Borstelaar (Precious), Chantal Soree (vrouw), Jessie Maya (Jessie Maya), Jan Kat (Walter), Ruben Harish (Carlos), Geert Kruijswijk (politieagent), Jetty Mathurin (Greet), Marieke van de Laar (vrouw), Saskia Verhoef (assistent Yannick), Carolein van Duren (verpleegster), Froukje Cnossen (vrouw), Rik Sinkeldam (leraar), Lias de Graaf (Meike), Jade van Weel (Jade)

Ontstaan

Regisseur Roy Poortmans is vooral bekend van de jeugdfilm De Familie Slim (2017).

De opnamen gingen half augustus 2018 van start. Beoogde premičre: 28 november 2018 in de bioscoop.

YouTubers Jeroen van Holland (242.000 abonnees) en Marije Zuurveld (260.000 abonnees en winnaar VEED Award 2018 voor beste vrouwelijke YouTuber) hebben een rol in FIRST KISS. Caroline De Bruijn en Stijn Fransen spelen beiden in de soap Goede tijden, slechte tijden.

Pers

Fabian Melchers op 'Telegraaf.nl' op 9 december 2018: "(...) In navolging van onder andere Misfit en onlangs nog Elvy’s wereld, laat regisseur Roy Poortmans bekende vloggers min of meer zichzelf spelen. Daarnaast trekt hij een blik aan soapsterren en popartiesten open, bedient Ron Brandsteder als Dokter Bernhard het oudere publiek en wordt filmsponsor Rituals uitgebreid in het zonnetje gezet. De marketingafdeling van deze film heeft duidelijk overuren gedraaid. Het eindproduct laat intussen te wensen over. De kloof tussen professionele acteurs (hoofdrolspeelster Vajčn van den Bosch doet het prima) en matig acterende bekendheden is nog tot daar aan toe, en misschien kunnen kijkers ook nog wel over de houterige dialogen heen stappen. Maar dat er zo achteloos en krom met een dodelijke ziekte en een dure operatie wordt omgegaan, puur om het rammelende verhaal op gang te houden, valt op geen enkele manier goed te praten."

Filmuziek

William Laseroms

Camera

Christiaan Cats

Montage

Yamal Stitou

ProdDesign

Thijs Meuwese

Kostuums

Fleur van Oosten

Distributeur

Just Film Productions

Bioszalen

90 bij première

Kleur

Kleur
Trailer