All you need is love (2018)

Regie

Will Koopman

Scenario

Paula van der Oest, Job Gosschalk

Release

6 december 2018

Producent

Sabine Brian, Kaja Wolffers, Ronald Versteeg

Duur

113 minuten
Filminformatie

Verhaal

Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host... Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?

Cast

Fedja van Huêt (Maarten/Dr. Love), Bracha van Doesburgh (Olivia), Anniek Pheifer (Sandra), Rop Verheijen (Japie), Waldemar Torenstra (Gerco), Eva Laurenssen (Boukje), Peter Blok, Loes Haverkort, Tina de Bruin, Jasha Rudge (Remy), Peter Paul Muller (Olav), Annet Malherbe (Renee), Trudy Labij (Tilly), Ilias Addab (Hicham), Yannick Jozefzoon (Romano), Frank Lammers (Ernst), Diederik Ebbinge (Dirk), Susan Radder (Lily), Janni Goslinga (Daphne), Peggy Vrijens (Gerja), Malou Gorter (Arianne), Hannah van Lunteren (Marie-Claire), Mustafa Duygulu, Roosmarijn Luyten, Jaap Spijkers, Fahd Larhzaoui, Antje Boermans, Katrien van Beurden (Madelief), Lies Visschedijk (moeder van Eefje), Yenthe Bos, Ferdi Stofmeel, Korneel Evers, Rosa Reuten, Bram Blankestijn, Gurkan Kucuksenturk, Linde van den Heuvel, Britte Lagcher (Amber), Marisa van Eyle, Raymonde de Kuyper, Rein Hofman, Oscar Aerts, Mike Reus, Joan Nederlof, Wil van der Meer, Peter Faber, Dook van Dijck, Juvat Westendorp, Gigi Ravelli (Cindy), Freek Bartels, Hajo Bruins (Hans), Holly Mae Brood (Tatjana), Yenthe Bos (Eefje), Rutger Remkes (broer Boukje), Merel Baldé (Stephanie), Stijn Vervoort (Michael), Antje Boermans (redacteur), Dook van Dijck (stagair redactie), Fahd Larhzaoui (Roy), Patrick Watters (Hiker), Gijs Geurtsen (vader van Eefje)

Ontstaan

Regisseur Will Koopman verving Job Gosschalk als regisseur van de All You Need is Love-film. Gosschalk werd in november 2017 van het project gehaald nadat meerdere acteurs hem seksueel onaanvaardbaar gedrag hadden verweten.

Gosschalk werkte aan het scenario met Paula van der Oest.

Koopman maakte eerder de bioscoophits Gooische Vrouwen 1 en 2.

De opnames van All You Need Is Love begonnen in februari 2018.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden (grof taalgebruik).

Pers

André Waardenburg op NRC.nl op 4 december 2018: "(...) Het resultaat is een ensemblefilm in de traditie van vaderlandse romkoms als Alles is liefde. Alleen jammer dat het verhaal zo weinig verrassend is, vol clichématige personages. Van der Oest geeft de kijker een boodschap mee over raciale vooroordelen maar verpakt die in een nogal karikaturale en neerbuigende schets van volksvrouw Tilly. Er wordt niet moeilijk gedaan over liefde tussen een zwarte rapper en een witte beveiligster, maar ook die rapper wordt wat stereotiep neergezet. Hij rookt joints (heel stout), draagt bontjassen (heel excentriek) en logeert in een chic hotel (heel decadent). En wat zegt deze schijnbaar tolerante film, die een dwarsdoorsnede van Nederland laat zien, nou eigenlijk over Nederland anno 2018? De film eindigt met Japie, duidelijk ‘gecodeerd’ als homo, die op een bank slaapt. Hij is het enige personage dat alleen achterblijft. Het is eigenlijk positief bedoeld, want de chronisch slapeloze kan weer slapen, maar het beeld zegt iets heel anders: homo’s verdienen geen partner en liefde. Een treurige boodschap."

Joost Broeren-Huitenga op Filmkrant.nl op 19 november 2018: "(...) Het Overijsselse accent van Romano is lang niet het enige lokale dialect dat in All You Need Is Love langskomt. Anniek Pheifer en Waldemar Torenstra mogen hun beste Gelderse tongval laten horen als een mislukt koppel uit het allereerste seizoen van het programma dat nu op herhaling mag. Frank Lammers brengt iets dat aan het verstaanbare eind van plat Limburgs zit te berde als huisvader Ernst, die een geheim heeft voor zijn vrouw en tienerdochter. En Annet Malherbe en Trudy Labij beppen in lekker volks Rotterdams over hun liefdes- en familiesores. In de meeste gevallen spreken de acteurs die dialecten duidelijk niet van nature. Maar de nadruk op dat lokale geeft All You Need Is Love in ieder geval een beetje karakter. Een klein sprankje verrassing in een film die verder vooral effectief de lach en de traan biedt die ervan wordt verwacht."

Bor Beekman in Volkskrant.nl op 5 december 2018: "Vroeg of laat moesten ze elkaar wel ontmoeten: de romantische komedie en All You Need is Love. ’s Lands meest gebezigde filmgenre en de onverwoestbare televisieshow van Robert ten Brink, die na 25 jaar dienst nu enkel nog met Kerst geliefden bij elkaar brengt. Ten Brink heet in de film Maarten (acteur Fedja van Huêt). Hij – shownaam Dr. Love – heeft het helemaal gehad met All You Need is Love. Vlak voor de kerstspecial duikt hij onder in de Schotse Hooglanden om het verdriet van z’n verdwenen vriendin te verwerken. Gelukkig staat Bracha van Doesburgh daar al klaar, vermomd als schaapherder, zodat we weten dat ook deze romantische verhaallijn goed komt. (...) Het script van Paula van der Oest zit vol doorzichtige plotwendingen en mengt karikaturale overdrijving met het droogkomische. Soms grappig en bijtend, soms flauw en al te grotesk. De ensemblecast telt naast vertrouwde filmgezichten ook minder bekende, aangenaam frisse acteurs. Al wordt hun speltalent in All You Need is Love niet al te zeer beproefd: personages blijven hangen in een enkel dun karaktergroefje. Veteraan Labij acteert loepzuiver als de racistisch mopperende Rotterdamse Tilly met het kleine hartje, maar haar verhaallijn is te schematisch om los te komen van het sjabloon. Regisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen I en II) houdt de scènes compact, bedient zich waar nodig van emotieversterkende muziek, zoals de evergreen To Love Somebody van de Bee Gees. Tekenend voor de geringe productionele ambitie is het ontbreken van een of twee wat groter opgezette scènes. Als we dan toch een vergelijking met Alles is liefde moeten maken: in die film zaten ze wel.Voor een film die wordt gepresenteerd als dé Nederlandse kerstfilm, is All You Need is Love maar karig opgetuigd."

Jos van der Burg in 'Het Parool' van woensdag 5 december 2018: "(...) De geroutineerde regisseur Will Koopman, die de regie overnam van beoogd regisseur Job Gosschalk na beschuldigingen van seksueel onaanvaardbaar gedrag aan diens adres, bewees eerder, vooral met Gooische Vrouwen, dat haar kracht ligt in ironie en milde satire. Grootste probleem is het ontbreken van romantiek die de kijker in het hart raakt Dat is ook te zien in All You Need Is Love, waarin de komische perikelen het beste deel van de film zijn. Waarbij dat beste relatief is, want zo leuk als Gooische Vrouwen wordt het nooit. Het grootste probleem van All You Need Is Love is het ontbreken van romantiek die de kijker in het hart raakt. In het door Paula van der Oest geschreven script zijn bijna alle personages karikaturen, wat emotioneel meeleven moeilijk, zo niet onmogelijk, maakt. Illustratief zijn de door Annet Malherbe en Trudy Labij gespeelde Rotterdamse volkstypes: ze ontroeren niet, maar irriteren door de karikaturale over-the-top speelstijl. All You Need Is Love is een paradijs voor schmierende acteurs, met als kampioen Frank Lammers. Alleen Maarten krijgt enige diepgang, zodat we enigszins kunnen meeleven met zijn Schotse liefdesavontuur (Bracha van Doesburgh). In All You Need Is Love - de titel doet ten onrechte vermoeden dat het hoempahoempa liefdeslied van de Beatles erin te horen is - zitten ironie en satire de romantiek in de weg en dat houdt de kijker op de afstand. De film hinkt op twee benen, waardoor hij nooit stevig staat en naar een voorspelbaar einde wankelt."

Casting

Betty Post

Filmuziek

Jeroen Rietbergen

Camera

Tom Erisman

Montage

Imre Reutelingsperger, Yamal Stitou

ProdDesign

Minka Mooren

Kostuums

Margriet Procee

Bioszalen

128 bij première

Kleur

Kleur
Trailer