Elvy's wereld: so Ibiza! (2018)

Regie

Erwin van den Eshof

Scenario

Ernst Gonlag

Release

26 september 2018

Producent

Erik Engelen, Andrew Ernster, Jeroen Koopman, Tarik Traidia, Lisa May Visser, Thomas Wolff

Duur

80 minuten
Filminformatie

Verhaal

Elvy’s Wereld So Ibiza is een zomerse komedie over Elvy die alles op alles zet om op Ibiza de Future Fashion Award te winnen en daarbij een hoop bijzondere mensen ontmoet. Van wereldberoemde dj’s en gestreste Beachclub eigenaren, tot fashion-influencers en de dochter van een beroemd fashion-icoon, het wordt het avontuur van haar leven. Maar het loopt uiteindelijk wel heel anders dan ze zich had voorgesteld.

Cast

May Hollermann (Elvy), Bibi (Zoë), Jill Schirnhofer (Joy), Kalvijn (Vik), Nienke Plas (Esther), Rutger Vink (Tako), Femke Meines (Fleur), Stephanie van Eer (Kate), Défano Holwijn (Max), Sylvie Meis (Lola Kingston), Sarah Nauta (Emma), Irene Moors (Anna), Djamila (Djamila), Claartje Rose (Laura Vilhena), Buddy Vedder (Sem)

Ontstaan

Schrijfster Jill Schirnhofer is te zien als Joy.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Facts

Van de makers van tienerkomedie Misfit die de Nederlandse YouTube-ster Djamila in de hoofdrol had. Zij heeft dit keer een bijrol.

Pers

Peter de Bruijn op 'NRC.nl' op 25 september 2018: "Het roze knalt al meteen van de filmposter. Zo is direct duidelijk dat Elvy’s Wereld: So Ibiza! mikt op een doelgroep van meisjes van een jaar of tien. May Hollerman speelt Elvy, die graag mode ontwerpt maar te onzeker is om haar tekeningen aan iemand te laten zien. Maar daar is ze plotsklaps overheen als ze mee mag doen aan een modewedstrijd op Ibiza. Op het eiland moet ze het opnemen tegen een gemene, valsspelende concurrente. Jill Schirnhofer schreef het jeugdboek waar de film op is gebaseerd, leverde de illustraties van Elvy en speelt zelf ook een bijrol, als Elvy’s zweverige grote zus Joy. Elvy ontmoet op het strand natuurlijk nog een knappe jongen, die een wereldberoemde discjockey blijkt te zijn. Elvy’s wereld: So Ibiza! biedt honderd procent escapisme: een fantasiewereld waarin alle dromen een voor een uitkomen. YouTube-ster Jamilla, die al eerder haar eigen film Misfit kreeg, duikt hier op in een gastrolletje. Als je maar jezelf durft te zijn komt alles goed, in deze wereld waarin permanent de zon schijnt. Die boodschap kan op zich geen kwaad. Maar Elvy’s Wereld is alleen aan te bevelen voor meiden die daar niet al na een minuut of tien doorheen prikken."

Camera

Jorrit Garretsen

Montage

Jeffrey De Vore

Grime

Marloes de Jong

Bioszalen

108 bij première

Kleur

Kleur
Trailer