Rendez-vous (2015)

Regie

Antoinette Beumer

Scenario

Marjolein Beumer, Dorien Goertzen

Release

14 mei 2015

Producent

Antoinette Beumer, Ilse Ronteltap, Rachel van Bommel

Duur

100 minuten
Filminformatie

Verhaal

In Rendez-vous gooit Simone (Loes Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, daarvan een chambre d?hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een spannende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt? De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.

Cast

Loes Haverkort (Simone), Peter Paul Muller (Peter), Mark van Eeuwen (Eric), Pierre Boulanger (Michel), Mark van Eeuwen (Eric), Eva Duijvestein (Rita), Tamar Baruch (lerares), Jennifer Hoffman (Lian), Rosa Reuten (Helena), Corentin Lobet (man in doe het zelf-zaak), Eric Larcin (Le médecin), Evi van der Laken (Suzanne), Pieter van Terheijden (Bernard), Benjamin Boutboul (Antoine), Bobby van Vleuten (Bastian), Gijs Nollen (Mike), Oliver Gregoir (politieman), Jo Demuth (vrouw Tabac), Stéphane Rimbert (burgemeester), François Neyken (Antoine)

Ontstaan

Opgenomen in Frankrijk, België en Nederland.

Rendez-vous is een verfilming van de gelijknamige thriller van Esther Verhoef uit 2004 (325.000 exemplaren verkocht, genomineerd voor de NS Publieksprijs).

In Frankrijk speelde de Franse acteur Pierre Boulanger in films als Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (François Dupeyron, 2003) en Paradis Criminel (Serge Meynard, 2012).

Kijkwijzer: 12 jaar (enge beelden, grof taalgebruik, seksuele beelden).

Pers

Jan Pieter Ekker op Cinema.nl: "(...) Rendez-vous begint als een (trage) variatie op Help, mijn man is klusser! en Ik vertrek. Naarmate de verbouwing langer duurt, krijgt Simone het echter steeds warmer van Michel (Pierre Boulanger), een jonge, bloedmooie Franse bouwvakker, die ze eerder al tegen het begeerlijke lijf was gelopen in de plaatselijke supermarkt. Dan moet Eric ook nog terug naar Nederland, omdat zijn moeder ziek is ? de voorzienigheid speelt sowieso een belangrijke rol in Rendez-vous. Er zitten een paar machtige helikoptershots in Rendez-vous, maar die vallen net zo uit de toon als de fijne muziek van Stromae (Alors on danse, Formidable en Tous les mêmes natuurlijk, met rendez-vous in het refrein). Veel spannends gebeurt er ook al niet; het handjevol clous wordt onderstreept en herhaald. Rendez-vous moet het eigenlijk alleen hebben van de broeierige sfeer."

Ab Zagt in 'Algemeen Dagblad' van 4 juni 2015: "Eigenlijk is de thrillerverfilming Rendez-Vous in essentie een gedramatiseerde versie van het televisieprogramma Ik Vertrek. In deze kijkcijferhit vol leedvermaak vestigen landgenoten zich in het buitenland zonder de taal te spreken en de lokale cultuur te kennen. Ook kampen ze altijd met de gevolgen van een rampzalige verbouwing. Bovendien kunnen de kinderen meestal niet aarden op school. (...) De verfilming van de gelijknamige thriller van Ester Verhoef maakt een gemakzuchtige en onevenwichtige indruk. Vooral de manier waarop het einde wordt afgeraffeld laat bij de kijker een buitengewoon onbevredigend gevoel achter."

Jos van der Burg in 'Het Parool' van woensdag 3 juni 2015: "(...) De plotwendingen worden steeds onwaarschijnlijker, waarna de groteske finale het laatste restje geloofwaardigheid onderuit schopt. Regisseur Antoinette Beumer heeft zich de afgelopen vijf jaar uit de naad gewerkt, wat vijf speelfilms heeft oplgeverd (...) maar de snelheid ging wel ten koste van de kwaliteit. DE GELUKKIGE HUISVROUW, JACKIE en SOOF zijn haar beste films, LOFT en RENDEZ-VOUS haar minste. (...)"

Casting

Leonie Luttik

Filmuziek

Merlijn Snitker

Camera

Jeroen de Bruin

Montage

Marc Bechtold

Kleur

Kleur
Trailer