Boy 7 (2015)

Regie

Lourens Blok

Scenario

Marco van Geffen, Philip Delmaar, Marco van Geffen, Philip Delmaar

Release

19 februari 2015

Producent

Clea De Koning, Joost de Vries, Leontine Petit, Dries Phlypo, Elsemijn Teulings, Derk-Jan Warrink

Duur

92 minuten
Filminformatie

Verhaal

Wanneer Sam midden in een drukke metro bijkomt, weet hij niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan komt en zelfs niet hoe hij heet. Met behulp van Lara, die hij ontmoet in de metro, gaat hij verbeten op zoek naar zijn identiteit en komt langzaam tot het besef dat zijn leven in groot gevaar is.

Cast

Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Sam), Ella-June Henrard (Lara), Tygo Gernandt (Zero), Yannick Jozefzoon (Louis), Joost Koning (Boy 2), Halina Reijn (Marit), Renée Soutendijk (Vermunt), Menno Van Beekum (De Geer), Hans Dagelet (Sassen), Beau Schneider (Frank), Marike van Weelden (moeder Sam), Aaron Easterbrooks (politieman), Muzslay Eszter (meisje op school), Dalotti Mark (jongen in restaurant)

Ontstaan

BOY 7 - Live on stage was tegelijkertijd ook in het theater te zien. Baue van Leyden speelde Sam op het toneel. De voorstelling was geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en te zien tot en met mei 2015.

Pers

Kevin Toma in 'de Volkskrant' van donderdag 19 februari 2015: "(...) Vooral dankzij dat decor en het vloeiende camerawerk van Jasper Wolf houdt regisseur Lourens Blok zijn antwoord op dystopieblockbusters als The Hunger Games en Divergent geheel in de stijl van het genre, zonder te pretenderen dat hij over een Hollywoodbudget beschikt. Wat simpele accenten, sloten met vingerafdrukherkenning, kranten met bewegende plaatjes volstaan om het geheel een sf-glans te geven. Van de Sande Backhuyzen is intussen met zijn getergde, introverte en toch ook jeugdige verschijning de degelijke, Jason Bourne-achtige held. Alleen jammer van het script, dat door ellenlange flashbacks uit evenwicht raakt en de plot vaak voortstuwt met voorspelbare of ongeloofwaardige verwikkelingen. Heel raar, hoe Sam en zijn kompaan Louis (Yannick Jozefzoon) op het instituut hun ontsnappingsplannen kunnen beramen, zonder dat ze door beveiligingscamera's worden gesnapt. Zulke ongerijmdheden en de te gehaaste finale maken dat Boy 7 net niet zo sterk wordt als hij had kunnen zijn."

Marco Weijers in 'de Telegraaf' van woensdag 18 februari 2015: " (...) Matthijs van de Sande Bakhuyzen geeft deze jongen gestalte met een mooie mengeling van onzekerheid en bravoure. (...) Regisseur Lourens Blok maakte met de losgeslagen corpsballenkomedie Feuten; het feestje en de warme kerstvertelling Midden in de winternacht al eerder twee verdienstelijke genrefilms. Nu doet hij dat opnieuw, met gebruik van een compleet andere stijl. Het verhaal is daarbij intrigerend, maar niet altijd even geloofwaardig. Wel roepen de makers ? in een licht futuristische sfeer die niet ver van de hedendaagse realiteit af staat ? gevoelens van paranoia en beklemming op. Dat maakt Boy 7 grimmig en spannend."

Filmuziek

Jorrit Kleijnen, Alexander Reumers

Camera

Jasper Wolf

Montage

Axel Skodval Roelofs

ProdDesign

Ben Zuydwijk

Kostuums

Monica Petit

Bioszalen

53 bij première

Kleur

Kleur
Trailer