Jack bestelt een broertje (2015)

Regie

Anne de Clerq

Scenario

Anne Barnhoorn, Anne de Clerq

Release

4 februari 2015

Producent

Kees Abrahams, Eric de Groot, Robin de Levita, Frank Groenvel, Edvard van 't Wout

Duur

84 minuten
Filminformatie

Verhaal

Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan slecht alleen zijn. Jacks grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet, hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt.Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil. Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben, gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit besef resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk best leuk gezelschap is.

Cast

Matsen Montsma (Jack), Jelka van Houten (Sanne), Georgina Verbaan (Lea), Tygo Gernandt (Berend), Gijs Naber (Willy), Yente Bos (Harry), Patrick Stoof (Tommy), Rick Paul van Mulligen (Erik de Perik), Maike Meijer (Kyra), Dick van den Toorn (oom Eimbert), Plien van Bennekom (tante Cuni)

Ontstaan

Samen met haar vriendin voedt tv-regisseuse Anne de Clercq (Floor Faber, Feuten) een kind op. Deze gezinssituatie inspireerde haar tot het maken van de familiefilm Jack bestelt een broertje.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Filmuziek

Floris Verije, Laurens Goedhart

Camera

Ezra Reverda

Montage

Wouter van Luijn

Bioszalen

118 bij première

Kleur

Kleur
Trailer