Club van Sinterklaas en het pratende paard, De (2014)

Regie

Ruud Schuurman

Scenario

Sander de Regt

Release

15 oktober 2014

Producent

Tom de Mol, Michael van Beers, Mike Steenvoorden

Duur

70 minuten
Filminformatie

Verhaal

De enige echte Pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voordat ze kunnen ontdekken hoe dit kan, steelt slechterik Jef (Sven De Ridder) het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder de hulp van Amerigo kan het Sinterklaasfeest natuurlijk niet doorgaan! Zal het de Pieten met behulp van Stijn (Tijn Kroon) lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

Cast

Wilbert Gieske (Sinterklaas), Tijn Kroon (Stijn), Jessica Mendels,Sven de Ridder (Jef Vandenaere), Job Bovelander (Coole Piet), Beryl van Praag (Testpiet), Piet van der Pas (Profpiet), Wim Schluter (Muziekpiet), Frans de Wit (Keukenpiet), Anouk de Pater (Danspiet), Tim de Zwart (Hoge Hoogte Piet), Patrick Martens (jurylid), Joyce Beullens (jurylid), Jessica Mendels (jurylid), Stef de Reuver (zwerver)

Ontstaan

De derde bioscoopfilm van de Club Pieten van Nederland.

Kijkwijzer: Alle Leeftijden.

Facts

Er is volgens coproducent Michael van Beers nooit overwogen om de Pieten vanwege de Zwarte Piet-discussie van 2013/2014 aan te passen. Al vanaf 1999 hebben de Pieten dezelfde lichtbruine kleur, geen oorbellen en ook geen accent.

Tijdens het bioscoopbezoek worden de kijkers opgeroepen via een speciale app mee te helpen het verdwenen paard te zoeken. Apple wilde echter geen app met Pieten. Coproducent Michael van Beers in 'de Volkskrant' van donderdag 9 oktober 2014: "Omwille van de film moesten we consessies doen, daarom hebben we een Pietloze app in de App Store gezet. Maar we zijn nog steeds in gesprek"

Pers

Jann Ruyters in 'Trouw' van donderdag 9 oktober 2014: "(...) Iets meer diversiteit [dan Piet in SINTERKLAAS EN DIEGO] vertoont Piet in het net wat gesmeerdere (...) ook in het verhaaltje (...)"

Filmuziek

Arjan Kiel, Linda Pols, Rick Pols

Camera

Joris Kerbosch

Montage

Ale Pieter Terpstra

ProdDesign

Rien Beerens

Kostuums

Linda Bogers

Grime

Kim de Beer

Geluid

Bouk Bouwmeester

Kleur

Kleur

Meer info

www.declubvansinterklaas.nl

Stemmen

Carlo Boszhard (stem van Amerigo)
Trailer