My life on planet B (2014)

Regie

Ivan Lopez Nunez

Scenario

Rogier de Blok, Iván López Núñez

Release

3 juli 2014

Producent

Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld, Joost de Wolf, Judy Maat

Studio

Topkapi Films

Duur

76 minuten
Filminformatie

Verhaal

Neky en Eppo zijn beste vrienden. De tieners brengen hun tijd het liefste door met het kijken naar B-films en geven hun mening erover op hun videoblog Eppo's en Neky?s Cultcorner. Maar het leven van een puber is niet makkelijk. Neky?s moeder ligt elke dag depressief op de bank, z?n zus zit hem altijd op zijn nek en zijn vader heeft net een nieuwe Thaise vriendin. Zijn gezette vriend Eppo werkt als een magneet voor alle treiteraars van de school. Neky's leven verandert drastisch wanneer hij mysterieuze flessenpost ontvangt en gothic-punkers in de buurt arriveren. Neky verft opeens z?n haren zwart en durft een eerste stap te zetten in het honk van de coole punkers. Ondertussen ontwikkelt Eppo een obsessieve fascinatie voor een nieuwe B-film maar kan Neky tijd noch zin vinden om het enthousiasme van zijn oude vriend te delen.

Cast

Serge Price (Neky), Rik Wezenberg (Eppo), Ceylan Can (Sylvie), Lindsay Zwaan (Jessica), Alix Adams (moeder van Neky), Raymond Thiry (vader van Neky), Rodney Beddal (Rogor), Kimberly de Graaff (geexecuteerd meisje), Hetty Feteris (Tronik), Morgan Knibbe (Rutger), Yannick Noomen (barman), Harry van Rijthoven (rector), Coosje Smid (Lisa), Bas van Prooijen (Marcel), Samir Veen (Max), Ward Weemhoff (dakloze), Enrico Williams (Asir)

Ontstaan

De film sleepte in 2012 op het Nederlands Filmfestival de prijs van de MovieSquad Jongerenjury in de wacht, maar draaide pas vanaf 3 juli 2014 in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam.

De komedie is het speelfilmdebuut van de jonge regisseur Ivan Lopez Nunez, die eerder onder meer de voor een Emmy genomineerde serie Max & Billy's Drill Machine Girl maakte.

Kijkwijzer: 12 jaar (geweld, angst, grof taalgebruik).

Filmuziek

Fons Merkies

Camera

Gregg Telussa

Montage

Menno Boerema

ProdDesign

Joyce van Diepen

Geluid

Bouk Bouwmeester

Bioszalen

1 bij première

Kleur

Kleur
Trailer