Heksen bestaan niet (2014)

Regie

Aramis Tatu, Adel Adelson

Scenario

Trui van de Brug

Release

18 juni 2014

Producent

Adel Adelson, Mustapha Boudellah, Eric de Groot, Frank Groenveld, Rodney Leysner, Evert van de Grift

Duur

90 minuten
Filminformatie

Verhaal

Ergens tussen hemel en aarde komt bij volle maan een geheime heksenraad bijeen. Deze raad bestaat uit vijf Sterrenheksen die de wereld behoedt tegen het kwaad. Concuela (Leontine Borsato), één van de vijf sterrenheksen, heeft echter slechte bedoelingen. Zij wil chaos creëren door eeuwige duisternis op aarde. De heksenraad verbant Concuela naar een spiegelgevangenis. Dit zorgt voor een groot probleem bij de overige heksen, want doordat de cirkel van vijf is verbroken, zijn hun magische krachten niet compleet en kunnen zij de aarde niet beschermen tegen Concuela?s kwade plannen.Daarom wordt een magisch amulet geactiveerd om zo op zoek te gaan naar een nieuwe vijfde sterrenheks. De mysterieuze Grimbeck (Vincent Banic) krijgt de taak om dit amulet te volgen naar zijn nieuwe eigenares. Katie (Aliyah Kolf), een vrolijk getalenteerd meisje, blijkt haar hele leven al speciale gaven te bezitten, maar is zich daar zelf niet bewust van. Van jongs af aan gebeuren onverklaarbare dingen als Katie in de buurt is. Op haar dertiende verjaardag krijgt ze een mooi amulet cadeau, dat haar magische krachten versterkt. Samen met haar beste vriend Roy (Senna Borsato) ontdekt ze hoe ver haar krachten gaan, maar wat ze niet weet is dat zowel Concuela als Grimbeck wanhopig naar haar op zoek zijn?

Cast

Leontine Borsato (Concuela), Vincent Banic (Grimbeck), Aliyah Kolf (Katie), Senna Borsato (Roy), Jeannette Dini Boutelje (oma Greet), Eline De Munck (Pandora), Sharon Doorson (Astra), Karim El Guennouni (Felix), Angela Hendriks (waarzegster), Julia Nauta (Tessa), Bas Muijs (agent), Janneke Muller (Vera), Laura Omloop (Nienke), Betty Egbertje Plaat (oma Hilda), Dolores Leeuwin (moeder van Katie), Jörgen Raymann (vader van Katie), Dries Roelvink (Dries Roelvink), Joshua Rubin (Rex), Eva Simons (Solara), Dominique van Hulst (Luna), Bart Verbeeck (dansleraar), Roué Verveer (oom van Katie)

Ontstaan

Kijkwijzer: 6 jaar (angst, geweld).

Pers

Fabian Melchers in 'de Telegraaf' van woensdag 18 juni 2014: " (...) Bijster origineel is dat verhaal misschien niet, maar dat zal de jeugdige kijkers niet veel uitmaken. Die kunnen hun hart ophalen met mooie special effects en de met zichtbaar plezier spelende Leontine Borsato, als de valse heks die het plan heeft om de wereld in eeuwige duisternis te hullen. Wat wel stoort is dat regisseurs Aramis Tatu en Adel Adelson zo warrig tussen scènes heen en weer springen. Het ene moment rent Katie over straat, het andere moment is ze thuis, dan weer in het bos. Intussen schakelt Heksen bestaan niet nog tussen het heksenkasteel, Katie?s ouders, een pestkopje op de dansschool, een hulpje van de goede heksen en twee handlangers van de slechte heks. Zeker voor de jonge kijkers zou dat nog wel eens verwarrend kunnen worden."

'de Gelderlander' van 18 juni 2014: "De Nederlandse jeugdfilm 'Heksen bestaan niet' is op bijna alle fronten mislukt. Het verhaal is rommelig, de dialogen klinken houterig en het acteerwerk valt eveneens tegen. Op 1 uitzondering na. (...) De dialogen in 'Heksen bestaan niet' zijn vaak tenenkrommend. Er wordt over de hele linie belabberd gespeeld, met uitzondering van hoofdrolspeelster Aliyah Kolf als 13-jarige meisje dat over magische krachten blijkt te beschikken. Met een eervolle vermelding voor Leontine Borsato, die met haar moe-ha-ha-ende vertolking van de boze heks nieuwe invulling geeft aan het begrip overacteren. En dan de montage. Wat een puinhoop. De makers wilden een soort fantasielocatie creëren door opnamen in Rotterdam te mengen met opnamen uit de Canarische eilanden. Deze zijn zonder enig gevoel voor ruimtelijke continuïteit aan elkaar geplakt, waardoor de ontknoping niet om aan te zien is. Bizar is ook de sluikreclame."

Prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers) op dinsdag 29 juli 2014.

Casting

Adel Adelson, Mustapha Boudellah, Rodney Leysner

Filmuziek

Troy Schipper

Camera

Aramis Tatu

Montage

Henk van der Velden

Grime

Hanna Tuwanaakotta

Kleur

Kleur

Meer info

http://heksenbestaanniet.nl/
Trailer