Mees Kees op kamp (2013)

Regie

Barbara Bredero

Scenario

Thijs van Marle

Release

11 december 2013

Producent

Chris Derks, Katja Scheffer, Paul Voorthuysen

Duur

81 minuten
Filminformatie

Verhaal

Klas 6b met Tobias, Sep, Rashida en alle andere bekende kinderen gaan op kamp onder leiding van Mees Kees en mevrouw Dreus. Het moet vooral een léérzame werkweek worden. Maar als Dreus door haar rug gaat rust ineens alle verantwoordelijkheid op de schouders van Mees Kees. Vol goede moed gaat hij met de kinderen aan de slag. Was het maar een werkmáánd in plaats van een werkweek. Of nee, een werkjaar! Dan beginnen er dingen fout te gaan en begint Mees Kees ernstig aan zichzelf te twijfelen.

Cast

Willem Voogd (Mees Kees), Sanne Wallis de Vries (Dreus), Cas Jansen (Joris, vader Sep), Hannah Hoekstra (Marie-Louise), Raymonde de Kuyper (moeder Mees Kees), Martijn Fischer (Moos Koos), Felix Osinga (Tobias), Brent Thomassen (Sep), Marieke de Kleine (moeder Sep), Leah Dean (Hasna), Whitney Franker (Lisa), Caitlyn Geerlings (Rachida), Frenck Hakkaart (Tom), Rick Hakkaart (Tim), Bert Luppes (beheerder), Donnetie Stern (Winston), Britt van der Krogt (Aukje), Remon van Dijk (Fred), Mara van Vlijmen (moeder Tobias), Yfke Wegman (Lieke)

Ontstaan

Mees Kees bestaat echt volgens schrijfster Mirjam Oldenhave en het is de kleuterjuf van haar kinderen. Omdat zij haar wilde beschermen werd Mees Kees een jongen.

Pers

Erik Jonk in 'Sp!ts' van woensdag 11 december 2013: "Dat de film Mees Kees (naar de boeken van Mirjam Oldenhave) vorig najaar zo?n klapper werd, hadden zelfs de makers niet durven dromen. Met meer dan 600.000 bezoekers belandde de titel in de top 10 van Nederlands best bezochte familiefilms aller tijden. Dus tja, logisch dat Paul Voorthuysen Pictures en regisseur Barbara Bredero dachten: Laten we er nog maar eentje doen, er zijn Mees Keesavonturen genoeg.(...) hier en daar ondersteund door vrolijke rapnummers, zoals Let?s Get Spanish van De Jeugd Van Tegenwoordig. Deze Mees Kees is best traag, maar dat stoort gek genoeg nergens. Barbara Bredero heeft er namelijk voor gezorgd dat je meeleeft met ieder personage en dat je zelfs een beetje van ze gaat houden. Dat komt vooral door de verschillende, goed uitgewerkte verhaallijntjes. (...) leuke rol van Musical Awardwinnaar Martijn Fischer (...) De 11-jarige Rotterdammer Felix Osinga zet deze rol bewonderenswaardig goed neer. Tot slot is daar nog Gouden Kalfwinnares Hannah Hoekstra als de bloedmooie Marie-Louise. Mees Kees is stapelverliefd op haar, maar haar grote hond komt telkens tussenbeide. Kinderen en vrouwen in de bioscoop zullen hopen dat die eerste zoen er nu eindelijk komt, terwijl mannen stiekem zullen bidden dat Hannah nog eventjes vrijgezel blijft."

Jon Jonoski op Moviescene.nl: "(...) hoewel Tobias en Sep de hoofdpersonen zijn, lukt het de film om in slechts weinig scenes en met veel humor van alle kinderen leuke, realistische personages te maken. Toch heeft de film ook enkele problemen. Het is maar goed ook dat Dreus snel van het toneel verdwijnt, want het is een nogal irritant personage. Natuurlijk is dat ook de bedoeling, maar de film is op zijn best wanneer het de gezellige avonturen van Mees Kees en zijn klas toont. Zolang Dreus in beeld is, gebeurt dat niet, en helaas wordt haar personage ook niet veel verder uitgewerkt. Maar Dreus is nu eenmaal een vast onderdeel van de Mees Kees-verhalen en zal ook in de toekomstige films vast wel een rol hebben. Problematischer zijn vooral enkele scènes waarin de film té serieus wordt. Het valt te prijzen dat het serieuze zaken durft te behandelen op een voor kinderen begrijpelijke manier. Desondanks komt in zo'n lichtvoetige, komische film een zin als 'Met de doden hoef je geen medelijden te hebben, medelijden is voor de levenden', een beetje uit de lucht vallen. En zo zijn er nog een aantal. Mees Kees op Kamp is een prima vervolg op Mees Kees. Ondanks enkele heftige scènes barst de film van de gezelligheid, het plezier en de sympathieke personages. Tussen al dat plezier door leren de kinderen ook nog enkele nuttige lessen. Er is een grote kans dat na het zien van deze film ineens alle kinderen op kamp zullen willen gaan."

Prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers) op 6 januari 2014.

Casting

Janusz Gosschalk, Dennis Luijf, Martha Mojet

Filmuziek

Herman Witkam

Camera

Coen Stroeve

Montage

Michiel Reichwein

Kleur

Kleur

Meer info

Sites: www.meeskees.nl www.meeskeesdefilm.nl www.facebook.com/meeskeesdefilm Mees Kees-App
Trailer