Bobby en de geestenjagers (2013)

Regie

Martin Lagestee

Scenario

Martin Dewitte, Wijo Koek, Martin Lagestee, Nancy Stevelink

Release

13 februari 2013

Producent

Frank Bak, Martin Dewitte, Martin Lagestee

Duur

85 minuten
Filminformatie

Verhaal

Sanne (Hanna Obbeek) mag met haar vader, een bekende geestenverdrijver, mee aan boord van de SS Rotterdam om een stelletjes plaaggeesten te laten verdwijnen. Maar dan ontmoet Sanne de geest Bobby(Nils Verkooijen), een jongen die al sinds de jaren '60 op het schip doolt. Bobby's wens is om nog een keer z'n moeder te kunnen zien en Sanne besluit hem te helpen. Alleen blijkt alles moeilijker te zijn dan verwacht.

Cast

Nils Verkooijen (Bobby), Hanna Obbeek (Sanne), Max van der Burg (Lucas), Lotte Heijtenis (Els), Bas van Prooijen (Benno), Jelle Stout (Thomas), Diana Dobbelman (Martha), Eva van der Gucht (Bernadette), Dimme Treurniet (Eric Masters), Joke Tjalsma, Wil van der Meer, Carolien Mast, Ineke Veenhoven, Hans van Hechten, Martin Lagestee (kapitein), Celia van den Boogert, Hero Muller

Ontstaan

Opgenomen op Stoomschip Rotterdam in Rotterdam.

Hoofdrolspelers Anna Obbeek en Nils Verkooijen waren al eerder samen te zien in ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET.

Pers

Marieke Kremer in 'Sp!ts' van donderdag 14 februari 2013: "(...) De avonturen die Sanne en Bobby vervolgens beleven, zijn voor de doelgroep van pakweg acht tot tienjarigen waarschijnlijk nét spannend genoeg. Vooral dankzij het clubje rellerige geesten onder leiding van Joke Tsjalsma en Eva van der Gucht, wiens gekakel amusant is. Dat je als volwassen begeleider bij vlagen je best moet doen om niet in slaap te sukkelen, moeten we minder zwaar laten wegen: een uitstapje naar een film als dit maakt een mens nu eenmaal om zijn kroost te plezieren."

Noa Maas in 'Metro' van donderdag 14 februari 2013: "(...) leuke film voor het hele gezin. Hij zit vol met goede acteurs die tezamen een hilarische geestenfamilie vormen. De film heeft een hoog Kruimeltje-gehalte. Spanning en humor wisselen elkaar in goed tempo af. De film is best eng voor kleine kinderen. Geesten lenen zich goed [voor] special effects, maar deze waren aan de matige kant."

Fabian Melchers op NeerlandsFilmdoek.nl op 12 februari 2013: "Voor Bobby en de Geestenjagers filmde Martin Lagestee op de SS Rotterdam, een groot cruiseschip in de havenstad. Zijn avontuurlijke jeugdfilm kreeg daarmee de duurste Nederlandse filmset ooit. Alles speelt zich aan boord af, en dat blijft nog afwisselend en onderhoudend ook. De regisseur maakt dankbaar gebruik van alle ruimtes op het schip en komt bovendien met een aangenaam verhaal voor jong en oud. De paar schoonheidsfoutjes zien we graag door de vingers. Het heeft ook best een bepaalde charme, de oubollig ogende special effects en de soms wat harkerige dialogen. Dat soort dingen kunnen gauw gaan storen, maar bij Bobby en de Geestenjagers overheersen de goede bedoelingen. De film draagt voor alle leeftijden een sympathieke boodschap uit, over ouderliefde en rouwverwerking. Neem daarbij een enthousiast ogende cast, en die paar ongeloofwaardige wendingen zijn we al snel weer vergeten. (...) Met een degelijk verhaal, een fraaie locatie om te filmen en een goede cast kom je een heel eind, bewijst Bobby en de Geestenjagers. Met name de oudere acteurs, aangevoerd door een lekker schmierende Joke Tjalsma, zijn zichtbaar in hun element. Komedie en ontroering wisselen elkaar zo in een vlot tempo af. Dat dit kinderavontuur dan in zijn spanning wat minder overtuigt is misschien voor de jonge doelgroep juist wel prettig."

Prijzen

Gouden Film voor 100.000 bezoekers op 3 maart 2013. BOBBY EN DE GEESTENJAGERS draaide op dat moment nog in 100 zalen in Nederland.

Filmuziek

Brian Clifton

Camera

Maarten van Keller

Montage

Bert Jacobs

Kostuums

Martina Fehmer

Stunts

Nick Roeten, Ron Sleeswijk

Kleur

Kleur

Meer info

Site: www.bobbydefilm.nl Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=9tqKIUndPS4 IMDb: http://www.imdb.com/title/tt2528786/