Battle, The (2012)

Regie

Will Wissink

Scenario

Zebi Damen

Release

10 oktober 2012

Producent

Will Wissink, Zebi Damen

Studio

A'dam Films BV

Duur

82 minuten
Filminformatie

Verhaal

Sam, Sterre, Ortwin en Mara zijn zelfbewuste jongeren en Detective Max wordt handiger in het alleenstaande vaderschap. Zelfs zijn ex-vrouw, Femke, begint hem te waarderen, al blijft ze zijn werk gevaarlijk vinden. Zeker als de wraakzuchtige criminele Hadewij een mislukte aanslag op hem pleegt, waarna hij tijdelijk in een rolstoel beland. Terwijl Max tot zijn grote vreugde verzorgd wordt door Femke, en tot zijn ergernis bewaakt wordt door een vraatzuchtige, zwangere agente, strijden de jongeren met hun bandje mee in de Poptalent tv-show Topstars. Ze belanden vooral door Ortwins kwaliteiten in een steeds feller wordende competitie waarvan sommigen vermoeden dat die niet eerlijk verloopt. Als Ortwin vlak voor de finale in gevecht raakt met kanshebber Marty en daarna spoorloos verdwijnt, roept zijn vader de hulp in van Max. We leven in een tijd dat iedereen beroemd wil worden. Hoe ver ga jij om te winnen?

Cast

Cees Geel (Max), Ellen ten Damme (Femke), Beau van Erven Dorens (Robin), Tjeerd Melchers (Sam), Jasmin Pasteuning (Sterre), Rick Mackenbach (Ortwin), Tara Hetharia (Mara), Jeronimo van Ballegoijen (Marty),Sanne Vogel (agente Floor), Camilla Siegertsz (Hadewij), Loek Peters (Berend), Cynthia Abma (Carina), Jon Karthaus (presentator), Geert Timmers/Bob Fosko (Koen), Frank Awick (Freddy), Stephan Evenblij (monteur), Dean Saunders (jurylid), Pearl Jozefzoon (jurylid), Charly Prick (jurylid), John van den Heuvel (rechercheur), Henny van Kerkwijk (agent), TZE Chan (manager), The White Carrots=Sacha Palies, David Ueckert, Misha van Donselaar, Thom Cornelissen (The White Carrots)

Ontstaan

THE BATTLE is een op zichzelf staand avontuur uit de reeks Mijn vader is een detective.

Kijkwijzer: 6 jaar (geweld, angst, grof taalgebruik)

Pers

Merike Woning in 'Metro' van donderdag 11 oktober 2012: "(...) leuke film met dito bijrollen voor bekende Nederlanders. Neem Pauline Wingelaar die een nieuwslezeres speelt. (...) De overgangen tussen sommige scènes is hier en daar wat horkerig."

Jos van der Burg in 'Het Parool' van woensdag 10 oktober 2012: "(...) geen grootse cinema, maar het enthousiasme maakt veel goed. (...) THE BATTLE is vrolijke knutselcinema (...) moet het niet hebben van een ingenieuze plot en filmische hoogstandjes, maar van enthousiasme. (...) Samenvattend draagt de film de boodschap uit dat niet roem en sociale status, maar liefde en vriendschap het belangrijkste zijn in het leven. Origineel is het niet, maar wie zal het tegenspreken?"

Filmuziek

Will Wissink

Camera

Joost Dankelman

Montage

Will Wissink

ProdDesign

Katja Hetsen

Distributeur

A-Film Distribution

Kleur

Kleur

Meer info

Website:www.mvied-thebattle.nl Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=GRBAVLkdExU

Co-productie

A'dam Films BV