Club van Sinterklaas & Het geheim van de speelgoeddokter, De (2012)

Regie

Pieter Walther Boer

Scenario

Ingrid van Berkum, Gerben Hetebrij

Release

3 oktober 2012

Duur

70 minuten
Filminformatie

Verhaal

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

Cast

Laura van Bussel (Katja), Julian Ras (Mees), Victoria Koblenko (Nicole, de moeder van Mees), Charly Luske (Dirk, de vader van Katja), Ad van Kempen (Fritz, de speelgoeddokter), Victoria Koblenko (Nicole), Kimberly Klaver (Erika, tv-presentatrice), Roscoe Leijen (regisseur), Tim de Zwart (Hoge Hoogte Piet), Dimme Treurniet (Jack), Michiel Nooter (Kluspiet), Frans de Wit (Keukenpiet), Beryl van Praag (Testpiet), Yvonne Coldeweijer (vriendin Jack), Piet van der Pas (Profpiet), Wim Schluter (Muziekpiet), Job Bovelander (Talentpiet), Wilbert Gieske; Dieter Jansen (stem Robotje)

Ontstaan

De regie van De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter was in handen van Pieter Walther Boer (TV-series De Co-assistent, Flikken Maastricht).

De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter is de eerste bioscoopfilm van DE CLUB VAN SINTERKLAAS, dat sinds 1999 al 13 jaar onafgebroken op televisie te zien is. Sinds 2009 bij RTL 4 en Telekids en daarvoor bij Jetix (Fox Kids). De TV-serie is tweemaal bekroond met de Cinekid Kinderkast Award, de prijs voor het beste fictie kinderprogramma en werd in 2007 genomineerd voor de Gouden Stuiver.

Laura van Bussel speelde eerder het jongste Von Trapp kind, Gretl, in de musical The Sound of Music. Vervolgens speelde ze in de musical Joseph de rol van Miriam.

Julian Ras maakte zijn speelfilmdebuut in BENNIE STOUT.

Het Muiderslot doet dienst als kasteel van Sinterklaas.

Gemaakt met steun van Jumbo, 100%NL, UPC, RTL Telekids, Mattel en Bolletje.

Trailer: http://youtu.be/1fOOEjAZyDU Site: www.declubvansinterklaasdefilm.nl

Prijzen

OfficiŽle Award-uitreiking Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers was op 1 december 2012 in Arnhem, maar op 30 november 2012 was de mijlpaal al bereikt.

Filmuziek

Arjan Kiel, Linda Pols, Rick Pols

Camera

Joris Kerbosch

Montage

Jurriaan van Nimwegen

Kostuums

Linda Bogers

Licht

Stunts

Michel Struik

Kleur

Kleur

Art director

Jeroen Evers